Algemeen

Rijksscholengemeenschap Wolfsboss in Hoogeveen luidt de noodklok

Rijksscholengemeenschap Wolfsboss in Hoogeveen luidt de noodklok en schreef een brandbrief aan Den haag.

Hoogeveen-De energierekening van het Rijksscholengemeennschap Wolfsbos stijgt volgend jaar van 240.000 euro naar 800.000 euro een enorm verschil van 550.000 euro.
Volgens de directeur Dries Koster die onlangs in Hart van Nederland was, zei “dat dit enorme bedrag straks niet ten goede komt aan het onderwijs, maar aan de energie”… Dit komt doordat we met een aantal andere scholen meeliften op het contract van de gemeente Hoogeveen, die heeft er ook last van…Al met al gaan we allemaal 220% bij betalen.

Het geld had de rijksscholengemeenschap Wolfsbos liever gestoken in de verduurzaming van hun 5 oude gebouwen, dat gaat nu niet want immers je kunt het geld maar één keer uitgeven.
Daarbij moeten de ramen soms open zelfs als het buiten koud is, wanneer de verplichte CO2 melder dit aangeeft, wat de stookkosten niet ten goede komt.

Voor de directeur Dries Koster is er reden genoeg om hier aandacht voor te vragen aan de minister Dennis Wiersma van primair en Voortgezet Onderwijs.
De directeur pleit in zijn schrijven voor maatwerk,  het kleine groepje scholen die hier last van hebben, zou volgens de Rijkscholengemeenschap een prima compensatieregeling bediend kunnen worden.

Niet elke school heeft deze problemen, omdat ze langer lopende contracten hebben, ongeveer 70 procent van alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs i is aangesloten bij de inkoopcollectie Energie voor Scholen.

Volgens Directeur Arjen Leenhouts gaat het om 850 schoolbesturen met 6000 gebouwen, voor veel scholen  hebben ze  de energie voor volgend jaar, 2023 en 2024 al ingekocht, in Hoogeveen is dat niet het geval.
Ze gaan kijken of het af en toe wat koeler kan, zoals bv in de gangen van de scholen, in de werkkamer van Koster staat de verwarming ook al uit.

Binnenkort organiseert het Rijksscholengemeenschap Wolfsbos een energy Challengens waarbij ouders en de leerlingen betrokken worden om mee te denken hoe de school de gasrekening omlaag  gebracht kan worden.

Bron vermelding: https://www.hartvannederland.nl

Geef een reactie