Gehandicapten testen toegankelijkheid van het gemeentehuis

Bij de gemeente Hoogeveen vinden ze  dat iedereen gemakkelijk toegang moet hebben tot onze diensten. Ook bij het bezoek aan de gebouwen. Van de voordeur tot een vergaderzaal en van de raadzaal tot het bezoeken van het toilet. Daarom is  St. Gehandicaptenplatform Hoogeveen. gevraagd om de toegankelijkheid van de publieke ruimte in het gemeentehuis te testen.

Gisterochtend namen Henk Meijer, Henriette Meinders en Harda van Dalen de proef op de som. Harda is slechtziend (ze ziet 3%) en Henriette is aangewezen op een rolstoel. Henk noteerde alle plussen en minnen. Verschillende publieke ruimtes in het Raadhuis werden uitgebreid getest en alle aandachtspunten zijn genoteerd. De bevindingen worden binnenkort aangeboden aan wethouder Derk Reneman, portefeuillehouder Dienstverlening, om vervolgens gezamenlijk te bespreken wat we kunnen aanpassen. Zo bieden we voor al onze inwoners passende dienstverlening.

De schouw is onderdeel van het thema inclusieve dienstverlening waaraan we samen met inwoners werken. Dit is een van de thema’s op de uitvoeringsagenda van de Visie dienstverlening 2021-2025 .

Foto: gemeente Hoogeveen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord