Leerlingen RSG Wolfsbos geven schoolkeuze-tips aan leerlingen groep 8

Na 8 jaar basisonderwijs is het voor leerlingen tijd voor de volgende stap, het kiezen van een nieuwe school. Niet alleen spannend voor leerlingen maar ook voor ouders. Om basisschoolleerlingen een goed beeld te geven van het onderwijs op RSG Wolfsbos, kunnen ze al hun vragen stellen aan leerlingen die al op RSG Wolfsbos zitten.

Vaak zijn het docenten die de voorlichting geven tijdens informatiemomenten. Bij RSG Wolfsbos doen we het anders. Op dinsdag 15 en donderdag 17 november organiseert de school informatieavonden voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Terwijl de ouders een interactieve presentatie krijgen over het onderwijs op RSG Wolfsbos, gaan de leerlingen van groep 8 in gesprek met leerlingen die al voor RSG Wolfsbos hebben gekozen. Zo kunnen ze al hun vragen stellen aan de ‘ervaren middelbare scholieren’. Hele praktische vragen zoals hoeveel huiswerk krijg je, waar eet je je lunch, hoe zijn de docenten, hoe vaak heb je gym, tot hoe laat duren de lessen? Sytske Poppinga van RSG Wolfsbos geeft aan: “We hebben gemerkt dat leerlingen van groep 8 de ‘chattalk’ met onze leerlingen heel erg prettig en vooral ook laagdrempelig vinden. Er ontstaan hele verrassende en spontane gesprekken over onderwerpen die de leerlingen belangrijk vinden en graag meer over willen weten. Ze horen hoe het echte ‘brugklasleven’ bij ons op school is en dat is goed om te weten bij het maken van de juiste schoolkeuze”.

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden voor de informatieavonden op dinsdag 15 en donderdag 17 november van 19.00 tot 20.15 uur kan via www.wolfsbos.nl

Geef een reactie