Algemeen

Ontwikkeling Hoofdstraat-Zuid

De Hoofdstraat is de laatste jaren in ontwikkeling. Het merendeel is al aangepakt maar Hoofdstraat-Zuid rest nog. Hierom dienen Gemeentebelangen, PvdA, VVD en ChristenUnie een motie in.

De ontwikkeling van Hoofdstraat-Zuid is in 2020 op de lange baan geschoven vanwege de financieel wankele positie in Hoogeveen. Andere delen van de Hoofdstraat zijn in een eerder stadium al aangepakt, met succes.

De belofte die destijds door de politiek is gedaan richting de belanghebbenden (waaronder ondernemers en omwonenden) is dat wanneer de financiën het weer toelaten deze investering wordt herzien en uitgevoerd. Nu de financiële positie er weer beter uitziet willen de coalitie partijen (Gemeentebelangen, PvdA, VVD en ChristenUnie) dat de investering wordt herzien.

Ronald Klok, raadslid VVD zegt “Uitstel maar absoluut geen afstel. De ondernemers verdienen een aantrekkelijk centrum. Zij investeren in Hoogeveen en Hoogeveen hoort te investeren in de ondernemers!”. Lisa Schonewille van de PvdA vult gelijk aan “Dat is zeker waar, maar ook voor de inwoners van Hoogeveen vinden we het belangrijk dat er een aantrekkelijk stadscentrum is. We willen dus graag laten uitzoeken wat de huidige wensen zijn.”

De coalitie partijen dienen volgende week donderdag een amendement en motie in om een onderzoek te starten naar uitvoering en afronding van Hoofdstraat-Zuid. Het amendement (een tekstwijziging van de begroting) schrijft voor dat er op korte termijn een onderzoek moet komen om te onderzoeken of de plannen nog actueel zijn. Aron Sieders (raadslid Gemeentebelangen): “Toen deze plannen in 2020 op de lange baan werden geschoven stond de wereld maar ook Hoogeveen er nog heel anders voor. Het is goed om te onderzoeken of bijvoorbeeld de kosten nog actueel zijn. Maar minstens zo belangrijk is het om te bekijken of de behoeftes ook nog actueel zijn.”

De motie die is ingediend door de coalitie partijen roept op tot het onderzoek naar afronden van Hoofdstraat-Zuid. De motie is een vervolg op het ingediende amendement. Martien van Dijk, raadslid ChristenUnie zegt “We willen een betrouwbare overheid zijn richting onze ondernemers. Met dit onderzoek komt de aanpak van Hoofdstraat-Zuid dichterbij.”

Binnenstad Hoogeveen, die zich hard heeft gemaakt voor het onderzoek naar afronding Hoofdstraat-Zuid is verheugd. Jan Stam, voorzitter Binnenstad Hoogeveen, “We moesten snel schakelen nadat de begroting ons onder ogen kwam maar we zijn blij dat het nu een plek in deze begroting krijgt! Wij gaan erop toezien dat er ook werk gemaakt van het onderzoek en natuurlijk de afronding.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen