SC Elim maakte het zichzelf moeilijk tegen Enter Vooruit

Elim – Met vertraging van een kwartier vanwege een vervangende scheidsrechter mocht Enter Vooruit aan de wedstrijd beginnen. Sc Elim koos onmiddellijk voor de aanval en kreeg loon naar werken want Klomp mocht de openingstreffer na ruim een kwartier scoren (1-0). Na een half uur spelen dook D. Doldersum alleen voor keeper Nijhof op en deze belette hem om te scoren. Gevolg was dat hij onmiddellijk met rood mocht vertrekken. Hierna had Elim het knap lastig om er tegen 10 man uit te komen. Na een half uur spelen scoorde Knol de gelijkmaker (1-1) ondanks overwicht van sc Elim. Een 2de goal van Klomp werd vlak voor rust afgekeurd vanwege buitenspel. Sc Elim kreeg de druk bij Enter er niet op en zo kon er in de 2de helft geen voorsprong worden opgebouwd. Gevolg was dan ook dat een gevaarlijke counterbal de 1-2 opleverde voor M. Beuving tegen het eind van de wedstrijd. In de blessuretijd was een handsbal van een Enter verdediger nodig om de zaak via een penalty gelijk te trekken (2-2). Sc Elim had er deze keer meer uit moeten halen maar was niet bij machte om de man meer situatie te benutten. Volgende week speelt Elim uit in Meppel.

Elim laat de kansen liggen

Deze middag werd de aftrap later genomen omdat de scheidsrechter van dienst met pech langs de weg stond. Nadat invaller H.J.C. Aartsen door de KNVB was geregeld kon de wedstrijd met een kwartier vertraging beginnen. Middenvelder Diphoorn zag zijn eerste kans voorlangs gaan en een redding van Lunenborg met zijn lange uitgestrekte been zorgde ervoor dat Elim al binnen tien minuten niet op achterstand kwam. Een kopbal van de gevaarlijke D. Doldersum zorgde ervoor dat keeper Nijhof de bal over de lat moest tikken. De corner hieruit werd deze keer overgekopt door hem. Een vrije trap na een overtreding van Prij door ter Weel werd ineens genomen maar keeper Lunenborg was weer op zijn hoede. Maar bij een mooie opbouw van achteren uit kwam de rappe M. Doldersum in balbezit en deze gaf een afgemeten pass op Klomp. Deze kans liet hij zich niet ontlopen en zo stond na ruim een kwartier spelen de 1-0 op het scorebord. Uit een corner van M. Doldersum had Prij van dichtbij de 2-0 moeten scoren maar hij zag zijn schot als een vuurpijl de lucht in gaan. Na duw- en trekwerk van Koops mocht Ter Weel weer een vrije schop nemen, maar deze keer zag hij zijn schot hoog over gaan.

Keeper weggestuurd

Na een half uur spelen dook D. Doldersum alleen voor keeper Nijhof op en deze belette hem om te scoren. Gevolg was dat hij onmiddellijk met rood mocht vertrekken. Hierna had Elim het knap lastig om er tegen 10 man uit te komen. En een geplaatst schot van routinier Knol zorgde dan ook voor de verassende gelijkmaker (1-1). Hierna moest Lunenborg nogmaals in actie komen op een schot van goaltjesdief Knol. De scheidsrechter begon zich te irriteren aan pietluttige zaken en zo werd de spelsnelheid vertraagd waardoor bij spelers de irritatie opliep. S. Doldersum mocht zijn eerste gele kaart in ontvangst nemen na een lichte overtreding. Klomp kreeg nog een geweldige kans om te scoren maar werd voor buitenspel teruggefloten. Gescoord werd er niet meer voor de rust.

Enter in de verdediging

Na rust werd de eerste vrije trap voor Elim in een nieuwe variant genomen die vervolgens slecht uitpakte. Een teenblessure (die hij vorige week tekort kwam) bij Klomp hoefde gelukkig niet behandeld te worden, maar gaandeweg het spel kreeg Elim het lastiger. Het speelde meer tegen zichzelf dan Enter Vooruit en zag geen kans om de bal kwijt te worden tegen het zich in de schulptrekkende tegenstander. Frustratie tot gevolg en geel voor M. Doldersum kon er dan ook wel weer bij na een vervelende overtreding op Nijkamp. Aan de andere kant was het geel voor Knol, die met een Schwalbe scheidsrechter Aartsen zand in de ogen probeerde te gooien. De penalty kwam er niet zoals veel Entenaars hadden gehoopt. De aangeslagen Nijkamp werd vervolgens toch nog gewisseld voor Beuving. Na een vlotte combinatie over meerdere schijven kwam de bal bij de vrijstaande invaller Beuving terecht en had deze keer Lunenborg het nakijken (1-2). Was hier nu sprake van een gouden wissel door trainer Woesthuis? Een kwartier voor tijd ging S. Doldersum opnieuw in de fout en zo mocht hij deze middag voortijdig gaan douchen en was de veldverdeling weer in evenwicht.

Geweldige redding Lunenborg

Een doorgebroken W. Velten kwam alleen voor de keeper te staan maar deze plukte vakkundig het leer van Veltens schoen af. Klomp werd met tien minuten op de klok gewisseld voor J. Benjamins. Een volgende kans van Velten op de counter ging voorlangs omdat er geen aansluiting vanuit achteren was. Elim ging in de laatste minuten volop de aanval waarbij de lange mannen mee naar voren gingen. Het leverde weinig voordeel op totdat er een bal onverwacht tegen een hand van een verdediger van Enter kwam. Dit werd door de leidsman goed gezien en hij wees richting de penaltystip. Aanvoerder Y. Benjamins legde de bal op de stip en schoot onberispelijk hard binnen waardoor in de blessuretijd de stand recht werd aangedaan. Beide partijen moesten genoegen nemen met een punt en zullen elkaar daardoor niet op de ranglijst passeren. Volgende week speelt Elim een uitwedstrijd tegen FC Meppel.

Wedstrijdverloop

sc Elim – Enter Vooruit  2-2 (1-1). Scoreverloop: 17. 1-0 H. Klomp, 33. 1-1 H. Knol, 69. 1-2 M. Beuving , 90+ 2-2 Y. Benjamins. Scheidsrechter:  H.J.C. Aartsen uit Groningen. Gele kaarten:  4. Rode kaarten: 2. Toeschouwers: 200. Man of the match: G. Lunenborg. Opstelling sc Elim: Basis:  G. Lunenborg, S. Doldersum, M. Koops, R. Prij, E. Njagul, D. Diphoorn, Y. Benjamins, J. Doldersum, M. Doldersum, H. Klomp (79. J. Benjamins) , D. Doldersum.  Wissels: J. Benjamins, B. Doldersum, R. Koekoek, B. Koops en R. Smit.