SCN na rust langs Glimmen

Op bezoek bij Glimmen heeft SCN haar tweede zege van het seizoen geboekt. In een wedstrijd waarin Glimmen twee strafschoppen kreeg, wist SCN in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken: 1-3.

Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen NWVV kreeg SCN zaterdag de kans om zich te herpakken op bezoek bij Glimmen. De bezoekers mochten het spel maken van de Groningers die zelf veelvuldig de lange bal op spits Tim Oosterhof hanteerden om van daaruit gevaarlijk te worden. Hierdoor ontstond er op het middenveld veel ruimte voor SCN om in te voetballen. Echter waren de bezoekers onzorgvuldig aan de bal waardoor uitgespeelde kansen uitbleven. In een weinig enerverende eerste helft vond het hoogtepunt plaats na ruim een kwartier spelen. Scheidsrechter Olthof legde de bal voor Glimmen op de stip na een vermeende overtreding van Pascal Engels. Steef Sterken ging achter de bal staan, maar hij wist dit buitenkansje niet te benutten doordat doelman Leon Reitsema de strafschop keerde. Daarmee bleef de brilstand op het scorebord staan en was het wachten op de tweede helft voor meer spektakel.

SCN opent de score

In de tweede helft kwam SCN beter aan voetballen toe en kreeg het steeds meer de overhand. Het was dan ook verdiend dat de ploeg in de 67e minuut op voorsprong kwam. Op aangeven van Danny Kuiper en een handig overstapje van Stefan Bruinsma werd Dave Slomp in stelling gebracht. Slomp miste in eerste instantie na een mislukte lob, maar in de rebound schoot hij de bal eenvoudig binnen (0-1). Niet veel later kreeg Slomp ook de kans om zijn tweede treffer te maken, maar ditmaal vond hij het been van doelman Dennis Yntema.

Sensationeel slot

Waar Slomp er niet in slaagde om de score te verdubbelen, deed invaller Jeffrey Marissen dit in de 84e minuut wel. Een laag genomen vrije trap van Marissen belandde in de verre hoek nadat deze van richting werd veranderd door de muur. Hiermee leek SCN de wedstrijd te beslissen, maar in de 88e minuut kwam de spanning weer terug. Na een struikelpartij in het strafschopgebied van SCN ging de bal voor de tweede keer op de stip. Aanvoerder Tim Oosterhof, die door de sterk spelende Wilmar Pastoor in grote delen van de wedstrijd in bedwang werd gehouden, nam de verantwoordelijkheid ditmaal op zich. Ook hij leek te missen vanaf elf meter, maar door te vroeg inlopen van een SCN-speler mocht de strafschop worden overgenomen. In tweede instantie schoot Oosterhof wel overtuigend raak (1-2). Hierdoor leken er nog een paar spannende slotminuten te komen, maar niets bleek minder waar. Meteen na de aansluitingstreffer van Glimmen vergrootte SCN de marge weer naar twee treffers. Na doorkoppen van Marco Bruinsma miste Danny Kuiper oog in oog met de doelman, maar in de rebound was Jeffrey Marissen attent en bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand op 1-3.

Volgende week hoopt SCN opnieuw de drie punten te pakken in een thuiswedstrijd tegen SV Mussel.