Vernieuwd HZVV komt na rust langs stug sc Erica

Hoogeveen – Het sterk gewijzigde HZVV heeft de volgende ronde van de strijd om de Offerein-bokaal gehaald door een 3-1 zege op zondag tweedeklasser sc Erica. HZVV-trainer Gert van Duinen stuurde in elke helft twee verschillende teams binnen de lijnen. Beide teams schiepen evenveel kansen, maar na een 1-1 ruststand kreeg HZVV het stug verdedigde Erica na rust pas op de knieën. De zege had veel hoger uit moeten vallen, want de thuisclub kreeg zo’n zeventien kansen, terwijl Erica drie kansen kreeg.

HZVV, dat een week in training is, miste doelman Hidde Streutker wegens een knieblessure en Davy Mulder was zijn vervanger. HZVV speelde verder met Yannick Manusiwa, Alex Zomer, Arjan Akkerman, Kelly Joa, Lorenzo Valente, Paul Bangura, Yoran Popovic en de nieuwelingen Hussein Raza (Be Quick ’28), Jorn Ballast (eigen kweek) en Romano Djababoe (Be Quick 1887). Het werd zoals verwacht voor het grootste deel een wedstrijd op de helft van sc Erica, dat voor rust zo nu en dan voor het doel van Mulder verscheen, maar na rust was dat zeer sporadisch. Al in de eerste minuut had HZVV een droomstart kunnen hebben als Arjan Akkerman de voorzet van Kelly Joao had verzilverd, maar de uitstekende doelman Bram Gebbeken redde knap en zorgde er voor rust voor dat HZVV slechts een keer scoorde uit acht mogelijkheden. In het eerste kwartier kreeg HZVV kansen via Romano Djababoe en Kelly Joao, maar Erica bleef op de been. Davy Mulder moest gestrekt na een ziedend schot van Niek Rolink, maar de gasten beperkten zich tot tegenhouden en dat ging de ploeg van de nieuwe trainer Erwin Sikkes goed af. Justin Meeuwisse moest na een kwartier al naar de kant, omdat hij een bal tegen het gezicht kreeg. Daarna bleef HZVV de betere ploeg en kreeg het ook kansen via Djababoe, Valente en Manusiwa, maar de bal wilde er niet in. Totaal onverwacht lag de bal na 35 minuten achter HZVV-doelman Mulder. Jan-Willem Breukers ging gemakkelijk langs Lorenzo Valente en zijn voorzet werd knap ingeschoten door Kjeld Huls. Erica kon echter niet lang nagenieten, want nog geen dertig seconden later kwam HZVV al weer op gelijke hoogte via Romano Djababoe, die zijn eerste treffer voor HZVV maakte. HZVV wilde voor rust nog de 2-1, maar die kwam er niet, al waren Jorn Ballast en Yoran Popovic er wel dichtbij. In de rust wisselde Gert van Duinen maar liefst tien spelers, zodat er een volledig ander elftal binnen de lijnen stond, behalve doelman Mulder bleef staan. Zo verschenen Daan Wijma (ON), Milan ten Brinke, Jan Hup, Reza Hosseini, Noah ten Brinke, Tim Mulder, Luke Millar (Jong Cambuur), Fabian Stevens (ONS), Milan Ronkes en Sander Dzemidzic in het veld. HZVV begon fel en al na vijf minuten maakte Fabian Stevens zijn naam als goalgetter al waar, want hij schoot de bal knap langs doelman Jannick Rolink. Het gewijzigde team oogde gretig en liet Erica niet aan opbouwen toekomen en de tweedeklasser kwam dan ook nauwelijks meer over de middenlijn. Er kwamen kansen voor Milan Ronkes, Noah ten Brinke, Daan Wijma en Reza Hosseini, maar de precisie ontbrak. HZVV speelde in een hoog tempo en het wachten was op meer treffers. Die treffer kwam er ook bijna, maar dan voor Erica dat dichtbij de 2-2 was nadat Davy Mulder een voorzet losliet en Niek Rolink het leer net voorlangs schoot. Daar kwam HZVV goed weg en een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Weer was het Fabian Stevens, die het leer fraai aannam en Rolink kansloos liet. In het laatste kwartier zakte het tempo van HZVV en nam de gretigheid enigszins af. HZVV kreeg nog wel kansen en de beste was voor Sander Dzemidzic, die vrij voor Rolink de bal naast knalde. Het bleef bij 3-1 en gezien het aantal kansen voor HZVV had de zege veel hoger uit kunnen vallen. Dinsdag speelt HZVV thuis om 20.15 uur tegen Hoogeveen zaterdag.

HZVV-sc Erica 3-1 (1-1)
35. Kjeld Huls 0-1, 36. Romano Djababoe 1-1, 50. Fabian Stevens 2-1, 67. Fabian Stevens 3-1. Scheidsrechter: R. Annen. Toeschouwers: 250.
HZVV: eerste helft: Mulder; Manusiwa, Zomer, Raza, Akkerman, Valente, Bangura, Ballast, Joao, Popovic, Djababoe. Tweede helft: Mulder; Wijma, N. ten Brinke, Hup, Hosseini, M. ten Brinke, T. Mulder, Millar, Stevens, Ronkes, Dzemidzic.