Amusement

Theater programmering 4 – 15 november met The Kick, Nielson, Ilse de Lange en veel meer

Jon van Eerd | Zo vader zo zoon

Vrijdag 4 november | 20.00 uur | toneel/komedie

Jon van Eerd kruipt nog één keer in de huid van zijn alterego Harrie Vermeulen. In een gierend, gek familiefeest vol onbetaalbaar grappige misverstanden, intriges en verwikkelingen. Een arrogante secretaresse wil zijn zoonlief aan de haak slaan, maar daar steekt Harrie eigenhandig een stokje voor. Al verloopt zijn plan niet zonder hobbels en obstakels. Jon laat zich opnieuw van zijn meest grappige kant zien. Met onder meer Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé aan zijn zijde.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

JW Roy | Kouwe Kermis

Vrijdag 4 november | 20.00 uur | muziek

Net als voor heel Nederland viel ook het leven van JW Roy begin 2020 stil. Al zijn optredens werden stopgezet. Eerst kreeg hij het benauwd, maar daarna kwam de rust. Dit herinnerde JW Roy aan de ruimte en rust uit zijn jeugd. Sterker nog, het wakkerde de gedachte aan dat hij een wat leger leven eigenlijk heel fijn vindt. JW besloot dit idee te onderzoeken en al schrijvende vast te leggen. Dit resulteerde in een album met acht persoonlijke, maar vooral ook herkenbare liedjes. Deze liedjes brengt hij ten gehore samen met Ruud van den Boogaard en Gabriël Peeters. JW Roy is als liedjesschrijver geen onbekende. Hij schreef eerder prachtige nummers voor Guus Meeuwis (Tranen gelachen), Diggy Dex (Ode aan het leven) en Gerard van Maasakkers (As ge ooit).

 

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

NITS | NEON

Zaterdag 5 november | 20:15 uur | muziek

Met hun nieuwste album Neon op zak duikt de band de theaters in. Met muziek vol dynamiek en onverwachte wendingen, virtuositeit en warme Europese melancholie. Op de stijlvolle, veelzijdige setlist staat nieuw werk van Neon, maar natuurlijk ook klassiekers. Met een ontzagwekkend oeuvre is NITS al meer dan 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland. Van hun eerste album Tent in de jaren ’80 via Red Tape, Nescio, Sketches of Spain, In the Dutch Mountains en Ting, naar hun voorlaatste album Knot uit 2019.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

De Race Theatershow | met Olaf Mol en Jack Plooij

Donderdag 10 november | 20.00 uur | show/special

Voor de echte Formule 1 fans. De belangstelling voor Formule 1 is nog meer toegenomen sinds Max Verstappen in 2021 als eerste Nederlander Wereldkampioen werd. Voor veel echte liefhebbers kan een Formule 1 wedstrijd niet zonder het gevatte commentaar van Olav Mol en Jack Plooij. Nu staan ze opnieuw samen in het theater met De Race Theatershow om hun passie te delen. Ze geven een exclusieve kijk achter de schermen. Interessante feiten, anekdotes, geheimen van coureurs, waar de kenner, maar ook de leek zijn hart aan kan ophalen.

Olav Mol is al sinds 1991 commentator bij de GP’s en de laatste jaren bij Ziggo Sport. Een grotere expert dan Mol op het gebied van Formule 1 bestaat er niet. Van de geschiedenis tot aan obscure feitjes, Mol weet het allemaal. Verslaggever Jack Plooij verzorgt bijdragen vanuit de Paddock en interviewt coureurs en teambazen. Tegenwoordig doen ze samen live verslag van elk raceweekeinde voor Grand Prix Radio.

 

 Nielson | Vertrouwd & nieuw

Vrijdag 11 november | 20.00 uur | muziek

Nielson zoals je hem nog nooit zag! Voor alles is een eerste keer, ook voor Nielson. Op vrijdag 11 november komt hij met zijn band naar De Tamboer. Drie platina albums, nieuwe muziek en veel mooie anekdotes vormen de basis voor zijn eerste theatervoorstelling Vertrouwd & Nieuw. Nielson neemt je mee op zijn persoonlijke muzikale reis van de afgelopen 10 jaar en de toekomst. Geniet van Nielson, zoals je hem nog nooit eerder gezien hebt!

In 2022 is het 10 jaar geleden dat Nielson doorbrak met zijn ritmische, energieke en opgewekte Nederpop. Hij stond op zo’n beetje elk festival en poppodium, won twee Edisons voor zijn album Diamant en met grote hits als IJskoud, Sexy als ik dans, Hoe en Beauty & de brains is hij inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

 Frontm3n | An exclusive acoustic night

Vrijdag 11 november | 20.15 uur | muziek

Drie frontmannen bundelen hun krachten voor een muzikaal hoogstandje: Mick Wilson van 10cc, Robert Hart van Manfred Mann’s Earth Band en Bad Company, en Pete Lincoln van The Sweet, Smokie en Sailor. Mick en Pete toerden als band van Cliff Richard de hele wereld over en dat beviel zo goed dat het naar meer smaakte. De heren toeren nog steeds met hun eigen bands, maar hun ervaring en vriendschap zorgt voor een bijzondere, unieke samenwerking op het podium.

Het trio presenteert een avond vol prachtige muziek, mooie verhalen en nuchtere humor. Met frisse, akoestische versies van hits die iedereen kent. De perfecte opwarmer richting de Top 2000. Geniet van Manfred Mann hits als Davy’s On The Road Again en Mighty Quinn, The Sweet songs als Love Is Like Oxygen, Fox On The Run en Ballroom Blitz en 10cc toppers als I’m Not In Love, Things We Do For Love en Dreadlock Holiday.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

Hoogeveense Harmonie | Grand Gala Classique met René van Kooten

Zaterdag 12 november | 20:00 uur | klassieke muziek

Concertorkest Hoogeveense Harmonie levert al bijna 90 jaar een belangrijke bijdrage aan de cultuur in Hoogeveen. Alle concerten worden professioneel opgezet en uitgevoerd. Uiteraard staat de muzikale en artistieke uitdaging altijd voorop, in combinatie met een aantrekkelijk programma. Muzikale en artistieke leiding is in handen van Berjan Morsink.

Voor dit Grand Gala Classique is, naast uiteraard aansprekend harmonie-repertoire, gekozen voor een mix van klassieke muziek en musical. Geniet van maar liefst drie toonaangevende solisten: René van Kooten en het pianoduo Martijn en Stefan Blaak.

René van Kooten is een Nederlandse musicalacteur en zanger. Sinds 1998 heeft hij in veel grote musicalproducties gespeeld zoals Les Misérables, Aida, Grease en Evita. Ook is hij bekend van The Passion waar hij in 2013 de rol van Jezus vertolkte, van Beste Zangers en zat hij achter het farao-masker in The Masked Singer vorig jaar.

Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo’s van hun generatie. De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn zij te gast op internationale festivals in binnen- en buitenland.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

 The Kik | herhaalt Eurovisie

Zaterdag 12 november | 20:15 uur | muziek

The Kik belooft een muzikale theatershow vol (on)gein! Een muzikale reis langs ouder- en nieuwerwets Eurovisie Songfestival-materiaal. Door Dave von Raven eigenhandig hertaald. Natuurlijk zoals alleen The Kik dat kan: origineel en briljant.

Rondom het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, speelde The Kik op volstrekt eigen wijze bekende hits. Ze deden dat op uitnodiging van Beau van Erven Dorens. The Kik slingerde de Eurovisie hits op de spreekwoordelijke band en bracht vijf hertalingen als EP uit. En dat smaakte naar meer!

Dave von Raven steekt zijn fascinatie en liefde voor het bekendste muziekfestival van Europa niet onder stoelen of banken. En dan met name voor die kwalitatief hoogstaande popsongs, zoals die van ABBA, France Gall en The Common Linnets. Maar denk ook aan Dana International en Bucks Fizz.

 

Henk Poort | Singing with a Big Band

Zondag 13 november | 15:00 uur | muziek

Henk Poort heeft een enorme staat van dienst. Een Nederlands fenomeen, bekend van zijn rollen in verschillende musicals, concerten en op televisie. Als operazanger verwierf hij faam in binnen-en buitenland, onder andere als één van De 3 Baritons. Hij was jurylid in Aria en gaf een inkijkje in zijn muzikale leven met zijn soloprogramma’s. Henk gooide hoge ogen met zijn Phantom of the Opera duet met Floor Jansen in Beste Zangers.

Hoog op zijn bucketlist stond nog altijd het zingen met een Big Band. Samen met zijn eigen 17-koppige Big Band vol topmuzikanten, zingt hij het mooiste materiaal uit het American Songbook. Hij doet dat in de originele bezetting waarmee Count Basie bekendheid kreeg: een ritmesectie van piano, bas, drums, gitaar en een melodiesectie van vijf saxen, vier trompetten en vier trombones. Henk brengt een grote variatie aan songs, bekende American Standards en hits. Van swing tot mooie luisterliedjes, van The Rat Pack tot Stevie Wonder en Lionel Richie.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

 

The High Kings | Tour 2022

Dinsdag 15 november | 20:15 uur | muziek

Ierse folk en ballads. The High Kings komen terug naar Hoogeveen! Finbarr, Brian, Paul en Darren staan al ruim tien jaar lang aan de top met hun Ierse folk en ballads. Hun fanbase is zowel binnen als buiten Ierland enorm. Ze denderen de hele wereld over, met meer dan zeven studioalbums op zak, honderden uitverkochte shows en zelfs optredens voor de Britse minister-president, Barack Obama en George W Bush. Ook Hoogeveen ontving de mannen al meerdere malen met open armen. Geniet van hun heerlijke Irish tunes!

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

 

Ilse DeLange | Theatertour

Woensdag 16 november | 20:00 uur | muziek

Al sinds haar debuut World of Hurt behoort ze tot één van de grootste en meest gerespecteerde Nederlandse artiesten. In hoog tempo volgden vele hits, #1 albums en prestigieuze awards. Met The Common Linnets behaalde ze de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival, die resulteerde in een #1 hit in veertien landen.

 

In 2019 bracht Ilse DeLange na het internationale succes met The Common Linnets haar langverwachte soloalbum Changes uit. Dat moment ging niet onopgemerkt voorbij. Het album werd bekroond met goud, ook sleepte Ilse de Edison oeuvre award binnen. Tijdens haar theatertour brengt Ilse nieuwe muziek en haar grote, bekende hits ten gehore.

 

Voor tickets en info: www.detamboer.nl

Geef een reactie