Onnodige nederlaag SCN tegen NWVV

SCN slaagde er afgelopen zaterdag tegen NWVV niet in om de drie punten in Nieuwlande te houden. Hoewel de thuisploeg nog wel op voorsprong kwam, gaf het deze onnodig uit handen waarna NWVV aan het langste eind trok: 1-2.

Het eerste kwartier van het duel tussen SCN en NWVV kende weinig noemenswaardige momenten. SCN had een klein overwicht in balbezit, maar creëerde in eerste instantie geen uitgespeelde kansen. Toch wist de thuisploeg in de 16e minuut vanuit het niets de ban te breken. Een lange pass van achteruit werd met het hoofd verlengd door Stefan Bruinsma waarna Dave Slomp op de doelman af ging en de bal beheerst in de lange hoek schoof (1-0). De voorsprong van SCN bleef alleen niet lang op het scorebord staan, want vijf minuten na de openingstreffer kwam NWVV terug op gelijke hoogte. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw het strafschopgebied ingebracht en vond de vrijstaande Mark Kok die overtuigend binnen knikte. Na de 1-1 leek NWVV wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Echter liet de uitploeg zich bijna opnieuw verrassen door het directe spel van SCN. Drie minuten na de gelijkmaker had Emiel Verweij een uitstekende lange pass in huis op spits Stefan Bruinsma die oog in oog kwam te staan met doelman Damy Sinot, maar Bruinsma faalde in de afronding door de bal langs de verkeerde kant van de paal te schieten.

NWVV neemt de leiding en houdt stand

Waar SCN er niet in slaagde om haar tweede treffer te maken, deed NWVV dit in de 29e minuut op discutabele wijze wel. Na balverlies van de thuisploeg schakelde NWVV snel om en werd de in buitenspel verkerende Roy Supèr de diepte ingestuurd richting het doel van SCN. De aanvaller van NWVV werd afgevlagd door de assistent-scheidsrechter, maar arbiter Zinger liet hem staan. Supèr passeerde vervolgens de doelman en schoot daarmee zijn ploeg met een voorsprong de rust in (1-2).

In de tweede helft ging SCN op zoek naar de gelijkmaker om zo de onnodige achterstand ongedaan te maken. De thuisploeg kreeg hier voldoende mogelijkheden voor. Zo vond Rolf Elema met een schot de doelman op zijn pad en was Bryan Marissen tweemaal vanuit een vrije trap dicht bij een treffer. De grootste kans namens SCN was voor Patrick Aasman. Hij werd vanuit een haarfijne voorzet van Bryan Marissen bereikt, maar Aasman schoot de bal na de stuit hoog over. De thuisploeg wist in de tweede helft niet meer tot scoren te komen tegen het solide verdedigende NWVV dat in de slotfase nog de kans kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar ook de bezoekers wisten na een uitgespeelde counter van dichtbij niet tot scoren te komen waardoor de eindstand gelijk bleef aan de ruststand: 1-2.

Glimmen – SCN

Aanstaande zaterdag speelt SCN haar volgende wedstrijd in en tegen Glimmen. SCN moet dan de drie punten mee naar Nieuwlande nemen wil het de aansluiting houden met de middenmoot van de vierde klasse D.