Noordscheschut wint eenvoudig van Heerenveen

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 3 – 1 gewonnen van hekkensluiter v.v. Heerenveen. Het verschil was in de eerste helft al gemaakt. De tweede helft genoten de toeschouwers meer van de stralende najaarszon, dan van het vertoonde spel.

Vroege voorsprong

Het eerste wapenfeit kwam van de bezoekers, maar sluitpost Roy Boertien kon eenvoudig redding brengen. Het eerste gevaar van Noordscheschut kwam van de voet van Ramon Brakel. Zijn inzet, vanuit een rebound uit een corner, werd in de kiem gesmoord. Na ruim tien minuten spelen was het alsnog raak voor de thuisclub. Na een aanval over de rechterkant belandde het speeltuig voor de voeten van Nick Koster. Die omspeelde zijn directe tegenstander en werkte koelbloedig de 1 – 0 tegen de touwen.

Oplopende score

Enkele minuten later probeerde Mees Vos het vanuit de draai, maar de sluitpost van Heerenveen kende geen moeite met diens inzet. Hierna golfde het spel op en neer. Noordscheschut voerde de boventoon, was ook fysiek sterker. Heerenveen probeerde zich af en toe onder de druk uit te voetballen, maar slaagde hier vooralsnog nauwelijks in. Na ruim een half uur spelen tekende Rijnald Vos de 2-0 aan. Koster kopte het leer voor en van dichtbij trof Vos doel. Enkele minuten hierna was Mees Vos er als de kippen bij om de derde treffer van de middag aan te tekenen. Zijn inzet suisde richting verre hoek, en de keeper moest andermaal het antwoord schuldig blijven. Ruststand 3 – 0, en daar viel niets op af te dingen.

Wedstrijd gespeeld

Bij aanvang van de tweede helft moest Boertien redding brengen op een ziedend afstandsschot. Hierna volgde een fase waarin lange tijd niets te beleven viel. De bezoekers waren niet bij machte. En de thuisploeg hoefde niet zonodig. Dus verder dan enkele speldenprikken kwam men niet. Pas een kwartier voor tijd kwam er weer wat leven in de brouwerij. De ingevallen Danny Bouwman stuurde Rijnald Vos de diepte in, diens inzet werd gestuit in korte hoek. Kort hierna werd een afstandsschot van Bouwman met moeite tot corner verwerkt. Een kopbal van Koster werd van de doellijn gehaald en een inzet van afstand van Kevin van Dalen, die de keeper te ver voor zijn doel zag staan, zeilde rakelings over de deklat. Tussendoor kwamen de bezoekers door een treffer van Loet Tjeerd van der Valk nog wel op 3 – 1. De spanning zou nooit meer echt in de wedstrijd komen. Nadat in de slotfase een inzet van de eveneens ingevallen Melvin Mol voorlangs ging, was het duidelijk dat 3 – 1 de eindstand zou blijven.

Volgende week speelt Noordscheschut een uitwedstrijd tegen DZOH in Emmen.