Amusement

Line up bluesfestival 19 november 2022 compleet

Hoogeveen – Traditioneel gezien is november dé bluesmaand in Hoogeveen. In 2022 is het tijd voor alweer de zestiende editie van dit festival! Dat vraagt om een kanjer van een line-up natuurlijk. Enof dat gelukt is. Maar liefst acht acts komen naar De Tamboer. Popa Chubby, Erwin Java’s Travel Party ft. Sean Webster, Barrelhouse, The Dibs, Little Steve & the Big Beat waren al bekend. Band of Friends, Kat Riggins Band en Grainne Duffy maken de imposante lijst compleet. Kaarten voor het Bluesfestival zijn verkrijgbaar via detamboer.nl

 

 

Popa Chubby

Met zijn kaalgeschoren hoofd, getatoeëerde armen, sikje en zijn the Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters, en Jimi Hendrix meets Robert Johnson speelstijl is hij een imposante verschijning; Popa Chubby! In de loop der jaren is hij uitgegroeid tot één van de meest populaire karakters in de blues scene van New York.

 

Begin jaren ’70 bestormt Popa Chubby het clubcircuit. Met het legendarische album Booty And The Beast brengt hij één van de bestverkopende blues albums van 1994 uit. Inmiddels heeft hij tientallen succesvolle albums op zijn naam staan. Over zijn muziek zegt hij zelf: “Omdat ik was opgegroeid met Hendrix, Cream en Led Zeppelin, begreep ik dat de blues ook gevaarlijk moest zijn. Howlin’ Wolf en Muddy Waters waren gevaarlijke mannen. Ze zouden je opensnijden of neerschieten als ze dat nodig vonden, en Little Walter had een pistool bij zich en zou niet aarzelen het te gebruiken. Dat gevaar is een echt onderdeel van de blues en ik houd het levend in mijn muziek.”

 

Erwin Java’s Travel Party ft. Sean Webster

Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst: White Honey, Herman Brood’s Wild Romance, King of the World en maar liefst 25 jaar Cuby & the Blizzards. In 2017 bracht hij zijn eerste soloplaat uit: Keepin’ it Real. Hierop laat hij zijn muzikale licht schijnen op tien bluesklassiekers. Vanaf 2020 vormde Erwin Java een Travel Party, waarmee hij regelmatig te zien is in bluesliefhebber Johan Derksens Veronica Inside. Tijdens Bluesfestival Hoogeveen wordt Erwin vergezeld van de Britse zanger en gitarist Sean Webster. De twee speelden al eerder met veel succes voor een uitverkochte zaal in Hoogeveen en komt nu terug met werk uit de omvangrijke oeuvres van Erwin en Sean.

 

Barrelhouse

Spelen is wat Barrelhouse het liefste doet, zeker na de afgelopen 1,5 jaar. Speciaal voor het Bluesfestival speelt de band een akoestische en een elektrische set. Dat wordt vol uithalen met uitbundige swing, fijn hamerende piano en vonkende gitaren, maar ook kleine, intieme blues. Barrelhouse ontdekte de afgelopen jaren de kracht van akoestische songs, waarbij de teksten een grotere rol spelen. De essentie van blues? Een stem en gitaar. Of het nu elektrisch of akoestisch is, Tineke Schoemaker zingt altijd met grote vanzelfsprekendheid. Vurige blues, fel getimed of ontroerend klein, zacht en hees. Geniet van Barrelhouse.

 

 

 

The Dibs

The Gomez Brothers Franky en Mo wilden na eerdere gezamenlijke bands weer eens samen de podia op. Samen met fantastische gitarist Stanley Patty, bassist Bird Stevens en België’s meest soulvolle zanger Peter Jacobs is The Dibs compleet. Het repertoire van The Dibs bestaat uit sterke, dynamische songs die worden voortgestuwd door een soulvolle stem, opzwepende gitaarklanken en een zwoele, groovende ritmesectie. Een concert van The Dibs staat garant voor vakmanschap, gedurfde songs en ongebonden muzikale vrijheid. Deze heerlijke blues blijft nog dagenlang nazinderen.

 

Little Steve & the Big Beat

Met vurig gitaarspel, een solide ritmesectie en sterke vocals speelt Little Steve & the Big Beat een heerlijke, energieke rhythm & blues. De band is trouw aan bluestradities, maar voegt daar een unieke, eigen stem aan toe. In 2015 werden ze genomineerd voor Beste Band, Beste Zanger en Beste Drummer tijdens de Dutch Blues Awards 2015. In 2016 brachten de mannen hun debuut Another Man uit. Little Steve & the Big Beat is een graag geziene gast op vele festivals en podia.

 

Band of Friends

Rory Gallagher’s muziek bereikte in de jaren ’60, ’70 en ’80 een groot publiek in alle delen van de wereld. Hij maakte een aantal van de mooiste rock-/blues-albums. Band of Friends bestaat o.a. uit twee oude muzikale metgezellen van de uitzonderlijke Ierse gitarist. Gerry McAvoy – oprichter van de band – speelde 20 jaar samen met Rory en drummer Brendan Oneill 10 jaar. Paul Rose en Jim Kirkpatrick maken de band compleet. Verwacht geen standaard tribute band, maar een band met een eigen stijl. Ze vieren het leven en de muziek van een van de meest geliefde gitaristen aller tijden.

 

Kat Riggins Band
Kat Riggins was tot 2015 nog volledig onbekend in Nederland, maar daar kwam al snel verandering in na de King Bee Music Agency Tour. In die tour stond ze onder andere op het podium van de North Sea Jazz Club Amsterdam en in Boxmeer opBlues Alive. In 2017 stond ze op het Bluesfestival in Grolloo en blies ze Johan Derksen omver. Dat laatste zorgde voor een plekje in deJohan Derksen Keeps the Blues Alive tour.The Babydoll of the Blues, zoals ze in de US wordt genoemd, heeft definitief haar weg omhoog gevonden.

 

Grainne Duffy

Als je liefhebber bent van zangeressen met een gepassioneerd rauw geluid, kan je niet om Grainne Duffy heen. De zangeres, singer-songwriter uit het Ierse Castleblayney tourde met vele band door Europa, speelde op Glastonbury Festival en is inmiddels aan haar vijfde album toe. Haar stem is met gemak te vergelijken met Beth Hart. De veelgevraagde zangeres trad al op met toonaangevende bluesartiesten als Keb’ Mo’ en Rival Sons op het grootste bluesfestival van Europa “Notodden Blues Festival”. Natuurlijk neemt ze haar band mee. Met Paul Sherry op gitaar, Troy Miller op drums en Hammond orgel en Dale Davis op bas. Ze blaast je weg met haar charme, diepte en stem.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: