Noordscheschut VR1 uitgeschakeld na nederlaag tegen Drenthina

Afgelopen zaterdag reisden de dames van Noordscheschut af naar Emmen voor de bekerclash tegen Drenthina. Beide teams staan er goed op in de eigen competitie. Het leverde ook een spannend duel op waarin Drenthina aan het langste eind trok.

Klokslag 14:30 begon de wedstrijd en Drenthina had het betere van het spel, met goed positiespel speelden ze onder de druk uit van Noordscheschut. Het leverde ook een snelle openingstreffer op voor de thuisploeg. In de 7e minuut de linksvoor van Drenthina gaf de bal gevaarlijk voor op de goed doorgelopen spits die de bal vrij kon binnen schieten. Noordscheschut had veel moeite met het spel van de thuisploeg maar wist toch enkele keren de opbouw goed te verstoren. Drenthina werd hier ook enkele keren door verrast. Hier kreeg Noordscheschut dan ook enkele mogelijkheden door. Lisa onderschepte een pass en liep op het doel af, haar inzet belandde op de paal. Kort hierna volgden een paar schoten van afstand van Sharon en Dominique maar deze pogingen vlogen naast het doel.

Waar Noordscheschut dus de kansen kreeg was het Drenthina dat na een half uur toch weer wist te scoren. Ditmaal kwam er een voorzet van de rechterkant en kon de linksvoor de bal tegendraads binnenschieten.

De schutters liepen achter de feiten aan en zo gingen ze de rust in met 2-0 achterstand.

Na rust leek alles anders een tot op het bot toe gemotiveerd Noordscheschut vocht voor iedere bal en wilde een snelle aansluitingstreffer scoren. De eerste inzet volgde al snel, maar Juliet zag haar poging net over het doel gaan. Toch viel de goal 10 minuten na rust. Een lange bal van Danielle werd in eerste instantie onderschept door de keepster, maar zij had niet gerekend op Lisa. Zij ontfutselde de bal en kon de bal zo in een leeg doel binnen lopen. Enigszins was Drenthina wat van slag, van het combinatie spel uit de eerste helft was weinig terug te zien. De thuisploeg kwam niet onder de druk uit en Noordscheschut bracht ze aan het wankelen. Een ware storm aan kansen volgde, maar Noordscheschut had de nodige pech in de afronding. De keepster bleek een enorme sta in de weg te zijn. Zo zag Juliet een schot uit de kruising worden geplukt, Lisa mikte net naast het doel en schoot Eline van dichtbij tegen een tegenstander aan. Toch bleven de Schutters er in geloven. Na een uur kreeg de ingevallen Nina met haar eerste balcontact een kans van 20 meter, deze werd wederom gestopt door de keepster.

Een kwartier voor tijd moest Jessica voor het eerst redding brengen in de tweede helft. En dit was ook een van de weinige wapenfeiten van de thuisploeg na de rust. Tot in de laatste minuut bleef het spannend, helaas wisten de Schutters zich niet te belonen met een verdiende gelijkmaker.

Met een teleurgesteld gevoel dropen de dames af en kwam er al snel een einde aan het bekeravontuur. Lang kan de ploeg er niet bij stil staan, komend weekend staat er weer een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. De dames mogen aantreden tegen VV Staphorst VR1 om 12:30.

WOTM: Demi van Eck