Dames Hollandscheveld en JVZ houden delen de punten

Hollandscheveld – afgelopen weekend mocht Hollandscheveld JVZ verwelkomen op sportpark De Oosthoek. In een spannende strijd moesten beide ploegen de punten delen na een 3-3 gelijkspel. Iets wat beide ploegen niet bepaald goed uitkomt in deze afgeslankte competitie dat uit slechts 9 teams bestaat.

Voor JVZ begon de wedstrijd met een vliegende start. Na slechts zes minuten spelen viel de 0-1 namelijk uit een corner binnen. Hollandscheveld leek vervolgens snel de gelijkmaker te kunnen maken, maar na een geweldige steekpass van Indy Strijker, stuitte Sabrina van Nuil als nog op de keepster van JVZ. Toch waren dit de eerste tekenen van de drang om te scoren. En na een kwartier spelen viel die goal dan eindelijk vanuit een corner. Echter werd deze afgekeurd, doordat de bal de achterlijn passeerde. Toch mochten beide ploegen met een gelijke stand gaan rusten. Sabrina wist na een half uur spelen namelijk als nog de stand gelijk te trekken.

Keepster Kaili Su wist direct na de rust JVZ een aantal keer van scoren te behoeden. Anders had het makkelijk 1-3 kunnen staan. Maar uiteindelijk wisten Shanya Koster, op aangeven van Sabrina, en Sabrina zelf de stand naar 3-1 te brengen. Lange tijd leek dit ook de eindstand te worden. Maar in de laatste 10 minuten kreeg Hollandscheveld het moeilijk. Even daarvoor moest Claudia Duinkerken noodgedwongen het veld verlaten. Doordat trainer Henry Strijker door al zijn wissels heen was, moesten de Oranje-Zwarte dames de wedstrijd met 10 spelers eindigen. Hier wist JVZ van te profiteren en kwamen daardoor al snel op 3-2. In de allerlaatste minuut van de verlenging viel ook nog de 3-3 binnen. Keepster Kaili was kansloos op het schot dat over haar heen werd geschoten.

Met de 3-3 gelijkspel moeten beide ploegen dus de punten delen. En in deze competitie met slechts 9 teams is ieder puntenverlies duur. Beide ploegen zullen daardoor niet heel tevreden zijn met het gelijke spel. Al zal JVZ iets meer tevreden zijn dat ze in de laatste minuut toch nog een punt wisten te pakken. Voor Hollandscheveld zit er nu niets anders op dan hun wonden te likken en zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd dat pas op 12 november gespeeld zal worden. Dan is Urk de tegenstander. Door: Remco Bos