Sport

Kerssies schiet Hoogeveen zaterdag langs Zuidlaren

 

HOOGEVEEN – Na twee gelijke spelen mocht Hoogeveen zaterdag eindelijk weer het zoet van een overwinning smaken. Tegen FC Zuidlaren werd er met 2-0 gewonnen. Kevin Kerssies werd matchwinner en scoorde beide treffers.

Met Zuidlaren trof Hoogeveen een tegenstander die wilde voetballen. Iets wat Hoogeveen normaal gesproken wel ligt. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht waarbij Hoogeveen soms net was volwassener en slimmer was dan de jeugdige tegenstander.

Openingstreffer

Veel gebeurde er lange tijd niet. Tot de 24e minuut met een prachtige bal bediende Jan ten Cate Kevin Kerssies. Die kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal achter de kansloze Robin Luikens. Het tempo bleef hierna te laag, waardoor Hoogeveen er niet in slaagde voor rust verder afstand te nemen.

In de tweede helft start Zuidlaren fel en werd het via Renke Arends meteen gevaarlijk. Diezelfde Arends kreeg na een uur misschien wel de grootste mogelijkheid toen hij helemaal vrijstaand een enorme kopkans kreeg maar de bal naast het doel zag verdwijnen.

Volley

Nadat Arends Hoogeveen opnieuw liet ontsnappen, was het aan de andere kant wel raak. Een volley van Kevin Kerssies verdween met een stuit over de verbouwereerde doelman. Het verzet van Zuidlaren was daarmee gebroken. Via Esad Yildirim en Jan ten Cate had de score vervolgens nog verhoogd kunnen worden, maar ook met de 2-0 zege toonde Hoogeveen zich tevreden.

Te weinig punten

“Als je kijkt naar de afgelopen weken dan hebben we gewoon te weinig punten gepakt. Die wedstrijden hadden we eigenlijk moeten winnen en dan is het wel lekker dat je ‘m vandaag met 2-0 wint”, keek Sander van Veen na afloop terug voor de camera van Hoogeveen TV.

Met Zuidlaren trof Hoogeveen ook een ander type tegenstander. “Zij wilden voetballen, waardoor we zelf ook meer aan voetballen toe kwamen. In de eerste helft was het echter te slap van onze kant. We creëerden nauwelijks iets en verloren veel duels. Dat is natuurlijk niet was we willen. In de tweede helft pakken we het goed op en trekken we de wedstrijd uiteindelijk over de streep. Wel hadden we met de snelle jongens nog meer gebruik kunnen maken van de ruimtes die er lagen.”

Volgende week

Volgende week wacht voor Hoogeveen de lastige uitwedstrijd bij FC Klazienaveen. “Dat is wel een ander kaliber tegenstander. Een ploeg die veel fysieker is dan Zuidlaren. Vorig jaar gingen we daar kansloos onderuit. We zullen dus alles moeten geven om daar met een goed resultaat weg te komen. De overwinning van vandaag is wat dat betreft goed voor het vertrouwen en daar kunnen we verder op bouwen”, besluit Van Veen.

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen