Het licht is vandaag letterlijk uit bij ambachtelijke bakkers

Honderden ambachtelijke bakkers vervangen vandaag lampverlichting in hun winkels door (veilig) kaarslicht. Een ‘fluweel’ protest tegen de energieplannen van het kabinet.

Het is een publieksvriendelijk protest tegen de ontoereikende energie-compensatieregeling die het kabinet voorstelt. Ook bij de Soete Suickerbol in Noordscheschut zal het lamplicht in de winkel worden vervangen door kaarslicht.

Op zaterdag 22 oktober worden de lichten in de veel bakkerijwinkels gedoofd en worden de kaarsen aangestoken. Om aandacht te vragen voor het bestaansrecht van de bakkers, met de aangekondigde maatregelen gaat het licht namelijk helemaal uit. Wat er nu op tafel ligt is voor geen bakker te doen en brengt zeker geen verlichting. Veel klanten zijn sympathiek voor de zorgen van de bakkers; er is dus nog een sprankje hoop. Hiervoor moet wel snel een betere regeling komen want de kaarsjes doven snel.

Natuurlijk zijn het niet alleen bakkers die het einde van hun bedrijf in zicht zien komen door de torenhoge energiekosten. Veel middenstanders en bedrijven alzo burgers hebben steeds meer moeite om hun begroting rond te krijgen.

Geef een reactie