AH Offerein Bokaal: Hoogeveen (za) en Dedemsvaart vermaken publiek

Hoogeveen: Derdeklasser Hoogeveen zaterdag en tweedeklasser SV Dedemsvaart maakten er vrijdagavond een waar spektakelstuk van tijdens de eerste ronde van de AH Offerein Bokaal. De Hoogeveners gaven in de slotfase een 3-2 voorsprong uit handen, maar zagen in de blessuretijd hoe de nieuwe spits Roy Strijker zijn visitekaartje afgaf en Hoogeveen alsnog de overwinning bezorgde.

Roy Strijker matchwinner

Vorig jaar zorgde Dedemsvaart ook al voor spektakel door Hoogeveen zondag op een 3-3 gelijkspel te houden. Het was de opmaat voor een zeer succesvol seizoen van de ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst als debutant in de tweede klasse. Het succes kende ook een keerzijde, want Noah Schuurman en Jim Veltmaat speelden zich in de kijker bij hoofdklasser MSC en vertrokken.
Hoogeveen zaterdag lijkt er sterker op te zijn geworden. Meest opvallende naam is misschien wel Roy Strijker. De Hollandschevelder maakt de overstap van Lutten waar hij vorig seizoen op 16-jarige leeftijd debuteerde en meteen topscorer werd.

Doellijn gepasseerd
De beginfase van de wedstrijd was voor Dedemsvaart. Na twee minuten leek men ook op voorsprong te komen. Raymon Slot ranselde een inzet van Reamon Knol uit het doel, maar de bal leek de doellijn wel te zijn gepasseerd. Scheidsrechter Boland zag het niet en liet doorspelen. Na elf minuten haalde Knol alsnog zijn gram en gaf hij Slot met een strakke schuiver het nakijken.
Hierna kwam Hoogeveen steeds beter in de wedstrijd en halverwege de eerste helft was het Eduard Kobes die uit een corner de gelijkmaker binnenkopte. Hoogeveen zette vervolgens steeds meer druk en kwam vlak voor rust op voorsprong. Na een overtreding op Julian Mol krulde Marcel Linthorst de daarop volgende vrijetrap heel fraai langs de muur in het doel.
Na de rust leek Hoogeveen de wedstrijd al snel te beslissen. Roy Strijker werd weggestuurd en liet oog in oog met doelman Rob Bennink zijn klasse zien. De assistent-scheidsrechter van Dedemsvaart vlagde nog wel voor buitenspel, maar werd overruled door de scheidsrechter.

Spanning
Toch bracht Dedemsvaart al snel de spanning terug. Opnieuw was het Reamon Knol die scoorde. Ditmaal schoot hij vanuit een moeilijke hoek een vrijetrap in de korte hoek achter doelman Edwin Santing. Laatstgenoemde ontpopte zich in het laatste half uur als een held door een aantal keren op miraculeuze wijze een doelpunt te voorkomen. Telkens was het Dennis Gras die z’n meerdere moest erkennen in de doelman. In de slotminuut capituleerde echter ook Santing en had hij het nakijken op een intikkertje van Dilan van Bree. Op het moment dat iedereen zich opmaakte voor een strafschoppenreeks was het aan de andere kant Roy Strijker die werd weggestuurd en heel fraai zichzelf tot matchwinner kroonde.

Hoogeveen zaterdag mag nu dinsdag strijden om een plek in de finale. Om 20.15 uur treft het dan HZVV dat met 3-1 won van SC Erica. Dedemsvaart speelt om 18.30 uur bij Hoogeveen tegen Ruinerwold dat met 1-4 verloor van Germanicus. Foto: Albert Stegeman