AH Offerein Bokaal: Hoogeveen (zo) – WKE’16 11-0

Hoogeveen: Velen zouden vooraf een grote uitslag hebben verwacht bij de eerste wedstrijd wedstrijd om de AH Offerein Bokaal tussen Hoogeveen (zo) – WKE’16 en dat werd het uiteindelijk ook: 11-0. Zo vanzelfsprekend was dat echter niet. Tijdens de voorgaande edities struikelde Hoogeveen telkens bijna tegen respectievelijk Ruinen, Ruinerwold en Dedemsvaart. Na vier jaar wil men nu eindelijk de AH Offerein Bokaal weer eens winnen en men toonde zich dan ook vanaf het begin gretig. Hoogeveen TV maakte een samenvatting.

WKE’16 kanonnenvoer voor Hoogeveen (zo)

Het is geen vanzelfsprekendheid maar vrijdagavond werd het verschil tussen een hoofdklasser en een derdeklasser wel heel erg duidelijk in de score uitgedrukt. Hoogeveen zondag liet er tijdens de eerste ronde van de AH Offerein Bokaal geen gras over groeien en haalde tegen WKE’16 de dubbele cijfers. De ploeg van trainer Nico Haak won met 11-0.

Velen zouden vooraf een grote uitslag hebben verwacht bij deze wedstrijd. Zo vanzelfsprekend was dat echter niet. Tijdens de voorgaande edities struikelde Hoogeveen telkens bijna tegen respectievelijk Ruinen, Ruinerwold en Dedemsvaart. Na vier jaar wil men nu eindelijk de AH Offerein Bokaal weer eens winnen en men toonde zich dan ook vanaf het begin gretig.
Voor WKE was het zaak om zo lang mogelijk stand te houden. De moed zakte de Emmenaren na twee minuten echter al in de schoenen toen Daniël Manning de score opende. Toch bleef een rampscenario lange tijd uit. Hoogeveen was wel duidelijk de bovenliggende partij en hield het tempo hoog, maar na een half uur stond het nog steeds 1-0. Toen was het echter Andy Kreeft die de 2-0 binnenkopte. Vervolgens liep Hoogeveen binnen vijf minuten via Marco Hartman en Enrico Schonewille uit naar een 4-0 voorsprong.

Weinig weerstand
In de tweede helft ging het vervolgens wel heel erg snel. Dat was natuurlijk vooral de verdienste van Hoogeveen, maar aan de andere kant bood WKE wel heel erg weinig weerstand. Iets wat niet echt past bij de aard van de club. In een tijdsbestek van tien minuten zetten Daniël Manning, Enrico Schonewille, Marco Hartman en Tom Heerkes de stand op 8-0. Levon van Dijk schoot als snel daarna de 9-0 tegen de touwen en de jacht op de dubbele cijfers was daarmee geopend. Een kwartier voor tijd was het Enrico Schonewille die dat realiseerde. Diezelfde Schonewille bracht met zijn vierde treffer uiteindelijk ook de 11-0 eindstand op het bord. Sportief gezien een vervelende avond voor WKE. De toernooiopzet is dusdanig dat dit in de eerste ronde kan gebeuren. Zoals eerder aangegeven is het echter geen vanzelfsprekendheid. De Emmenaren zullen deze kater dan ook ongetwijfeld weer snel wegspoelen.

Dinsdagavond wacht om 18.30 uur bij Hoogeveen met SC Erica een tegenstander waarmee het niveauverschil kleiner zal zijn. Het is ook nog eens een echte zuidoosthoekderby.

Hoogeveen mag om 20.15 uur tegen Germanicus strijden om een finaleplaats. Het is opnieuw een wedstrijd met een rijke historie die de voetballiefhebber enorm aanspreekt. De Coevordenaren versperden drie seizoenen geleden de weg naar de finale voor de Hoogeveners. De ploeg van trainer Nico Haak is dus gewaarschuwd.

Foto: Janet van der Weij

Uitslagen:
Ruinerwold – Germanicus: 1-4
Hoogeveen zaterdag – Dedemsvaart: 4-3
HZVV – SC Erica: 3-1
Hoogeveen zondag – WKE’16: 11-0
Programma dinsdag 18.30 uur:
SC Erica – WKE’16 (bij Hoogeveen)
Ruinerwold – Dedemsvaart (bij HZVV)
Programma dinsdag 20.15 uur:
HZVV – Hoogeveen zaterdag (bij HZVV)
Hoogeveen zondag – Germanicus (bij Hoogeveen)

Deel dit bericht!

Geef een antwoord