Algemeen

Tijdelijke opvang asielzoekers aan de Stephensonstraat Hoogeveen:

Hoogeveen vangt tijdelijk maximaal 50 asielzoekers op aan de Stephensonstraat 9. De vluchtelingen kunnen hier vooralsnog terecht van 1 november 2022 tot 1 februari 2023. Met deze tijdelijke opvangplaatsen ontlast de gemeente het aanmeldcentrum van het Centrale Opvang Asielzoekers in Ter Apel.

Om de noodsituatie in Ter Apel te verlichten sprak het kabinet met de Nederlandse Gemeenten af op korte termijn extra opvangplekken te realiseren voor asielzoekers. De Drentse gemeenten spraken af ieder 50 plaatsen voor hun rekening te nemen. Met de noodopvang op Stephensonstraat 9 komt de gemeente de afspraak na.

Gemeente Hoogeveen treft maatregelen om de veiligheid rond het pand te waarborgen. In de eerste plaats gaat de opvang gepaard met duidelijke huisregels voor de asielzoekers. Daarnaast zet de gemeente permanent twee tot drie man beveiliging in rond het pand. Tot slot heeft de locatie een aanspreekpunt voor de buurt, in de vorm van de locatiemanager die het pand beheert.

De kosten van de tijdelijke opvang, waaronder inrichting, beveiliging en medische verzorging worden geheel gedragen door het Rijk.

Samen met het projectteam geeft burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen tijdens een inloopbijeenkomst een rondleiding door het gebouw en beantwoordt hij vragen. De inloop is georganiseerd voor ondernemers, winkeliers en bewoners in de directe omgeving.

Geef een reactie