Amusement

Radio Hoogeveen: ’t Veen Op

Hoogeveen – Komende zaterdag op 28 april komt schaatser en wielrenner Piet Kleine in het programma ‘t Veen Op van Radio Hoogeveen.

Kleine is in 1951 geboren in Hollandscheveld en werd in 1976 als schaatser olympisch kampioen op de 10 kilometer en in dat jaar ook allround wereldkampioen. Hij werd het jaar daarvoor gehuldigd in zijn woonplaats Hollandscheveld en gekozen tot Sportman van het jaar. In 1980 werd Kleine tweede op de 10.000 meter bij de Olympische Spelen, achter Eric Heiden. In 1981 stopte hij als langebaanschaatser. Daarna trad Kleine met succes toe tot het amateurwielerpeloton. In 1985 werd hij, als lid van de nationale selectie, vijfde op het onderdeel 100 km ploegentijdrit bij de wereldkampioenschappen. In 1986 debuteerde Kleine in het peloton der marathonschaatsers en in 1990 werd hij Nederlands kampioen marathonschaatsen op kunstijs. Tijdens de Elfstedentocht van 1997 maakte hij de vergissing een stempelpost over te slaan.

Kleine vertelt over het begin als schaatser in Hollandscheveld en over zijn carrière. Ook staan we nog even stil bij het missen van een stempelpost tijdens een Elfstedentocht. Het programma is te beluisteren van 13 uur tot 14 uur.

Twee weken later op 12 mei komt Karin Mulder, sportverslaggeefster bij RTV Drenthe, in het programma. Ook naar haar kunt u een uur lang luisteren.  Op 26 mei  is het de beurt aan ex-schaatser Jan Bols en op 16 juni Alja Kiers. Zij werkt bij het Huus van de Taol en is maatschappelijk actief. Daarna praat Rob van der Waal op 23 juni over alles wat er bij een begrafenis komt kijken.

Presentatie onder leiding van Wim Oosting en de techniek wordt verzorgd door Edith Hurenkamp. Op 16 en 23 juni zal Frans van Schie de presentatie leiden. 

De lokale omroep voor regio Hoogeveen vindt u op 106.8fm in de ether en 104.1fm op de kabel.

Geef een reactie