Noordscheschut VR1 zet goede vorm door tegen Vitesse VR2

Afgelopen zaterdag stond er een uitwedstrijd op het programma voor de dames tegen Vitesse’63 VR2. Een bekende tegenstander want in de beker troffen beide teams elkaar al eerder. Toen won Noordscheschut met 3-2 dus beloofde het weer een mooie wedstrijd te worden.
In de stralende zon werd er om 12:30 afgetrapt op het sportpark ‘Vitesse’ en vanaf het eerste fluitsignaal zaten de schutters er kort op. Vitesse’63 werd duidelijk verrast door het drukzetten en dat resulteerde al in een vroege voorsprong voor Noordscheschut. Lisa snelde de rechtsachter voorbij en gaf de bal voor, hier schoot Eline de bal in een keer tegen de touwen. Zo was het 0-1 na 3 minuten en Noordscheschut ging vrolijk verder. Het profiteerde vooral van de ruimte achter de verdediging van de thuisploeg. Na 12 minuten zette Noordscheschut een vlot lopende counter in en werd Sharon Koster over de rechterkant de diepte in gestuurd. Met een goede steekpass bereikte zij Lisa die de bal nog goed legde en de 0-2 maakte.
Vitesse’63 kwam iets beter in de wedstrijd en wist zo met regelmaat de opbouw te verstoren, maar Noordscheschut bleef rustig en kreeg weinig kansen tegen. Zo had Jessica een rustige eerste helft, mede dankzij het meermaals goed ingrijpen van de verdediging. En een kleine tien minuten voor de rust wist Noordscheschut de score verder uit te breiden. Demi gaf de bal af aan Lisa die op haar beurt haar tegenstander voorbij speelde. Dit deed zij zo snel dat de vlaggenist van de thuisploeg aan buitenspel moest denken. Maar Lisa kon door lopen en liet de keepster kansloos in de 1 op 1. Noordscheschut scoorde voor rust ook nog de 0-4. Lisa zette met een afgemeten steekpass Sharon vrij voor de keepster. Sharon schoot de bal hard richting de goal en de keepster wist er nog een hand tegenaan te krijgen maar niet voldoende om de bal uit het doel te houden.
Na rust kwam er een ontketend Vitesse’63 uit de kleedkamer. De thuisploeg begon de tweede helft met veel energie en wist het Noordscheschut bijzonder lastig te maken. Met enkele kansen wist de Vitesse’63 gevaarlijk te worden, maar Jessica bracht keer op keer redding. Noordscheschut begon dus niet lekker aan de tweede helft maar kreeg in de 53e minuut een corner. Eline legde de bal neer en tot ieders verbazing schopte zij deze bal rechtstreeks in het doel. Zo tekende ze aan voor de 0-5. Noordscheschut kreeg meer grip op de wedstrijd en gaf weinig meer weg. Zelfs de scheidsrechter was duidelijk onder de indruk van Noordscheschut, hij wilde al na 35 minuten af fluiten maar kwam na enige overleg toch terug op deze beslissing. Goals werden er niet meer gescoord en omdat Noordscheschut geen doelpunten incasseerde is de ploeg momenteel het minst gepasseerde team can de competitie.
Komende zaterdag staat de volgende test op het programma. De dames ontvangen dan om 14:30 DESZ VR1 uit Zwartsluis. Beide teams staan op 6 punten uit de eerste twee wedstrijden.
WOTM: Lisa van Achteren