Prent Dorpentoernooi kent Elim – Hollandscheveld als finale

Dinsdag 14 augustus trad sc Elim aan tegen eerste klasser v.v. Noordscheschut, in de tweede ronde van het Prent Dorpentoernooi. Noordscheschut kwam binnen een kwartier op voorsprong via een verlengde kopbal uit een corner door Vos (1-0). Door een vrije trap daarna van Mike Doldersum werd de stand na 5 minuten alweer recht getrokken (1-1). Van beide kanten waren er nog kansen om te scoren maar door een fout van keeper Koster werd vlak voor rust de 1-2 door nieuwkomer Jay Doldersum gescoord.

Na de rust nam Noordscheschut het heft in handen en na 10 minuten was het dan ook N. Koster die na onnodig balverlies op het middenveld van dichtbij de gelijkmaker wist te scoren (2-2). Na ruim een kwartier spelen moest Vlietstra het veld verlaten omdat hij aan de noodrem moest trekken om D. Doldersum af te stoppen.

De vrije trap hieruit leverde echter niets op. De volgende overtreding bracht Elim op een 3-2 voorsprong omdat Okken weer de rappe D. Doldersum onderuit haalde. De penalty van de teruggekeerde Njagul ging feilloos binnen de palen. De gelijkmaker viel vlak voor tijd door een kopbal van Schonewille, die over de ingevallen keeper Smit werd geplaatst (3-3). Doordat er niet weer werd gescoord in de reguliere tijd moesten erbij invallende duisternis strafschoppen worden genomen. De eerste serie van 5 gingen er aan beide kanten erin. Het was K. Koster die zijn zenuwen het minst onder bedwang had en zijn strafschop spatte hard op de lat uiteen. Daarna was J. Doldersum aan de beurt om de winnende treffer te scoren.

Elim komende zaterdag weer in de finale staat tegen de winnaar uit de wedstrijd SCN tegen v.v. Hollandscheveld van komende donderdagavond op het sportcomplex van SCN.

14 augutus 2018, Tiendeveen – HODO
Dat het een hele mooie zomer is geweest en dat de gemeente niet met de sproeier op het tweede veld van Elim was geweest was duidelijk te zien aan het slechte veld waarop de wedstrijd tussen Tiendeveen en HODO werd gespeeld. De spelers van beide teams hadden hier beide last van. Want het eerste kwartier was het aan beide kanten vooral aftasten. De eerste halve kans was voor Tiendeveen toen er een gevaarlijke scrimmage ontstond uit een corner ook de volgende kans was voor Tiendeveen toen Yusuf Ukan na goed doorzetten de bal net langs de paal schoot. Tiendeveen werd na mate de wedstrijd vorderde beter en HODO kwam steeds verder in de verdrukking. De sporadische keer dat HODO er uitkwam kregen ze een corner waarop een speler de bal tegen de hand kreeg en scheidsrechter Michel Tramper zich genoodzaakt zag om een penalty te geven. Die feilloos werd benut door Dave Padding. HODO kon met een 0-1 voorsprong rusten doordat Marcel Pol vlak voor rust een super redding had op een inzet van Sander Blok. HODO begon sterk aan de tweede helft en Dave Padding pikte de bal op rond de zestien en liet Sander Lubbers in de korte hoek kansloos. Deze voorsprong gaf HODO meer vertrouwen waardoor ze steeds beter in de wedstrijd kwamen en steeds gevaarlijker werden. Tiendeveen kwam moeilijk onder de druk vandaan maar kwam na een half uur steeds vaker en gevaarlijker voor het doel van Marcel Pol. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Tiendeveen toch weer sterker. Tiendeveen kreeg zelfs nog een penalty die door Roy Beekelaar netjes werd binnengeschoten. Daarmee was ook gelijk de 1-2 eindstand bekend.

16 augustus 2018, Lutten – Pesse
Beide gast-verenigingen op het Prent Dorpentoernooi mochten in een onderlinge strijd, uitmaken wie voor een vijfde, danwel achte eindnotering ging strijden. Na een sterke eerste helft van Lutten, mocht Pesse zich toch de winnaar noemen.
De eerste 45 minuten waren toch echt voor Lutten. Al in minuut drie was daar de eerste corner voor de mannen uit Overijssel. Ewoud Altena ontving de bal en na prima doorzetten mocht hij Jan van de Berg bedienen. Maar helaas lukte het hem niet om een hoekje vrij te maken en daar de bal met het hoofd naar toe te sturen. De kopbal belande rechtstreeks in de handen van keeper Wanninge.
Diezelfde Wanninge dacht met een verre uitrap zijn spitsen te bereiken, maarNick Weekamp onderschepte het leer net op tijd. Anders had Thorben Scholten dé kans om te scoren. Na zo`n tien minuten was het wederom Lutten dat gevaarlijk werd. Ewoud Altena bracht de bal vanaf de rechterzijde goed voor. Spijtig voor teamgenoot Frank Altena dat deze de bal net niet in de goal kon glijden.
Daarna was eindelijk Pesse aan de beurt. Goed doorjagen van Remmert Verbrugge zorgde voor een vrije baan richting het doel van Lutten. Zijn prima schot ging strak voorlangs. Dat was slechts één van de twee kansen die Pesse mocht laten noteren. Zoals gezegd had Lutten de meeste mogelijkheden om nog voor rust op voorsprong te komen.
Eerst kon Rick de Gooyer de bal aanzienlijk vrij binnentikken, maar opnieuw kon keeper Ruben Wanninge redding brengen. Daarna was het Frank Altena die een prima poging deed. Opnieuw bewees sluitpost Wanninge zijn waarde voor Pesse.
Het groen wit had voor de thee nog slechts een kans, maar Verbrugge kon, na goed kap en draaiwerk, net niet doeltreffend uithalen.
Na de verplichte pauze leek het alsof er twee totaal nieuwe teams tegenover elkaar stonden. Pesse begon fel en aanvallend, waar Lutten het spoor bijster bleek. Na precies een kwartier voetbal kwam Pesse dan ook terecht op voorsprong.Gerben Slomp snelde aan de rechterflank voorbij zijn verdediger en leverde het balwerk in bij Dennis van Wijk. Deze omspeelde keeper Lars Mulder en stelde Remmert Verbrugge in staat om de bal rustig in het lege doel te deponeren. De 0-1 was een feit.
Zoals gemeld, waar Lutten in de eerste helft veel kansen kreeg om te scoren, liet het dat in de tweede helft na. Voetballend werd het niet echt mnder, maar een scorende spits werd node gemist.
Het spel gleed langzaam richting het einde, maar niet voordat de eerste krampen werden gevoeld. Onder andere Erwin Strijker moest noodgedwongen het veld verlaten en spits Mike Woldman nam zijn positie in. De conditie is nog niet bij iedereen op peil en dat werd gedurende het spel steeds meer zichtbaar. Na 75 minuten mocht Lutten dan toch nog aanspraak maken op de gelijkmaker. Een vrije trap op randje zestien leek hiervoor de uitgelezen mogelijkheid. De daarop volgende pegel van Nick Weekamp bezat voldoende snelheid, echter bleek de Pesser muur gehard. Met nog vijf minuten te spelen had Lutten de verloren kansen allemaal kunnen vergeten. Ronald Kosse bracht vanaf de linker zijde de bal netjes voor, maar Rick de Gooyer had niet het juiste richting gevoel. Hij kopte de bal net naast het doel.
Pesse bedankte de tegenstander voor bewezen diensten en joeg de verdedigers van Lutten nog éénmaal tot wanhoop. Invaller Woldman veroverde de bal prima, draaide zich zlef vrij op te kunnen uithalen en vanaf zo`n 18 meter schoot hij de bal hard voorbij de sluitpost van Lutten. Scheidsrechter Boland geloofde het verder wel en blies voor het einde van de wedstrijd.

16 augustus 2018, Hollandscheveld – SCN
Donderdag avond stond de wedstrijd Hollandscheveld-SCN op het programma in de kruisfinales van het Prent dorpentoernooi. Voor beide teams was het de tweede wedstrijd in de voorbereiding naar de competitie.
De eerste helft begon goed van Hollandscheveld en werden middenvelders Maykel Mol en Thom Koopman veelvuldig gezocht. In de 5e minuut was er via de linkerkant met Bo Blokzijl een goede aanval en zette hij de bal voor, maar helaas waren de spitsen nog niet in stelling om zo snel aan te sluiten en ging deze kans verloren. Na een kwartier waarin Hollandscheveld redelijk het overwicht had ging SCN drukken en was het via de linkervleugel een aantal keer redelijk gevaarlijk, maar ontbrak het aan een bruikbare voorzet.
Middenvelder Brian Marissen probeerde de aanvallers van Scn te bereiken alleen was het de verdediging van Hollandscheveld die veel ballen onderschepte. Na 20 minuten ging Bo Blokzijl een actie aan waarbij hij 2 spelers passeerde van SCN, toen hij de 16 meter inliep werd hij onreglementair naar het gras gewerkt. Scheidsrechter Boer kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en de verdediger een gele kaart te tonen. De strafschop werd genomen door spits Robin Sikken en deze schoot de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Na wat kleine aanvallen van beide ploegen floot scheidsrechter Boer voor de rust.
Tweede helft
Na rust werden er een aantal spelers gewisseld en ging Mathijs Snippe als spits fungeren, dit deed hij niet slecht. Na inspelen van Nick Steenkamp op Mathijs Snippe werd er een goed steekpass gegeven op Bryan Diphoorn, maar helaas was zijn voorzet te scherp en ging hij voor alles en iedereen langs. SCN kreeg het spel wat meer in handen en Hollandscheveld ging te snel de lage bal hanteren. Via snelle tegenaanvallen werd SCN steeds gevaarlijker, dit resulteerde in de 65e minuut in een doelpunt die goed werd ingekopt door Mike Zwiers vanuit een corner. Na deze goal werd SCN nog een keer gevaarlijk, maar stond Lennard Vos goed op te letten en voorkwam zo nog een tegentreffer. Na de 1-1 eindstand werden er strafschoppen genomen. Hollandscheveld begon met Robin Sikken die raak schoot, de spits van SCN schoot huizenhoog over. Bryan Diphoorn schoot ook raak en SCN raakte de lat. Maykel Mol schoot rustig linksonder binnen en SCN werd in de weg gestaan door penalty killer Lennard Vos waardoor er na drie penalty`s aan beide zijde al gefloten kon worden door leidsman Boer. Zaterdag speelt SCN tegen Noordscheschut om de plaats drie en vier en strijd Hollandscheveld met Elim om de titel voor het Prent dorpentoernooi op Sportpark `t Hoge Bos te Hollandscheveld.