Sport

MTB Open nadert spannende ontknoping

Hoogeveen – Spannende momenten breken nu aan bij het MTB Open damtoernooi. Het toernooi is alweer aangekomen bij de laatste twee rondes en de negende editie wordt getrakteerd met veel verrassingen en spetterende combinaties. Ook de Hoogeveense leden kunnen zich goed nestelen tussen al dat damgeweld. Morgen zullen we weten wie de kampioen gaat worden van dit prachttoernooi.
Door Michel Stempher

Groninger en internationaal meester, Michiel Kroesbergen, heeft een gigantische stap gezet op jacht naar de titel van het MTB Open damtoernooi. In de vierde ronde werd titelverdediger Auke Scholma verrast met een fraaie damcombinatie, een hielslag om in damjargon te spreken. Kroesbergen, één van de creatiefste dammers in Nederland, ging ook in de vijfde ronde de lakens uitdelen door grootmeester Wouter Sipma een kopje kleiner te slaan. Ook de Kameroener Jean-Marc Ndjofang kon Kroesbergen niet verslaan, al kwam hij wel erg ver in zijn opzet. Na zes rondes heeft koploper Kroesbergen 11 punten.
Organisator en deelnemer, Zainal Palmans, heeft zich enorm goed herstelt na een stroeve start en een reglementaire remise in de eerste ronde. De laatste vier rondes boekte hij stevige overwinningen en staat op de tweede plek met 10 punten. Ndjofang bezet de derde plek met 9 punten.
Vandaag wordt de clash Kroesbergen – Palmans gespeeld. Beide spelers hebben de titel in hun eigen hand. Als Palmans de laatste twee rondes wint, zal hij de eerste Hoogevener zijn die het toernooi wint. Gaat Kroesbergen daar stokje voor steken?
Vandaag wordt de zevende ronde gespeeld en zaterdag de laatste en achtste ronde. Deze rondes vinden opnieuw plaats in wijkcentrum ‘het Knooppunt’. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.damclubhoogeveen.nl/toernooien

Geef een reactie