Wisselvallig Hoogeveen opnieuw onderuit

HOOGEVEEN – “Als wij goed spelen zijn we een ploeg die iedereen kan verslaan, maar als het even tegenzit is het allemaal heel matig en geven we het heel makkelijk weg.” Het was de conclusie van Hoogeveen-speler Tom Heerkes na afloop van de met 2-4 verloren wedstrijd tegen VOC. Hij sloeg daarmee de spijker op z’n kop.

De aanwezige toeschouwers zagen dan ook een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. Trainer Nico Haak had wat geschoven in zijn basiself. Zo werd Levon van Dijk in de spits geposteerd. Dit ging ten koste van Jamai Kriekjes. Verder schoof Noah Schuurman, mede door de afwezigheid van Jim Veltmaat, meer naar voren. Het had een positief effect. Hoogeveen groeide in de wedstrijd en combineerde er lustig op los.

Openingstreffer

Een treffer kon dan ook niet uitblijven en die viel na 26 minuten. Tom Heerkees stuurde Noah Schuurman weg, die alle ruimte had en doelman Blokland het nakijken gaf. Hoogeveen ging vervolgens door en verdubbelde vier minuten later via Justin Benjamins de score. Ditmaal zorgde Sem Nijkamp met een prachtige crosspass voor de assist.

Vlak voor rust kwam er een kink in de kabel. Louis Vijfhuizen verrekte bij een hoge bal vanaf de flanken een spier, waarna Tim Zeller optimaal profiteerde door de bal over de te ver voor z’n doel staande Stan Meekhof te liften. De Rotterdammers begonnen er hierdoor weer in te geloven.

Knullig

Niet ten onrechte bleek vanaf de aftrap in de tweede helft. Hoogeveen was geen schim meer van het eerste half uur en stond te schutteren. Het kreeg een aantal corners tegen die nog geen schade opleverde. Na acht minuten leverde Tom Heerkes echter de bal knullig in, waarna het achterin helemaal mis ging en Bas van der Storm profiteerde.

Vervolgens kwam Merik Sliedrecht in het veld, maar moest hij een minuut later alweer geblesseerd het veld verlaten. Hoogeveen moest even verder met tien man en daar profiteerde VOC meteen van. Het strafte het gestuntel van de ploeg van trainer Nico Haak genadeloos af via opnieuw Tim Zeller. Hierna verzuimde Wessel Verhaar de wedstrijd op slot te gooien door een makkelijk gegeven strafschop hoog over te schieten.

Gestaakt

Twaalf minuten voor tijd werd de wedstrijd twintig minuten gestaakt. VOC verdediger Kas Dullemans kwam lelijk terecht op zijn schouder en moest met de ambulance naar het ziekenhuis. Daar bleek een band in zijn schouder te zijn afgescheurd. Na de hervatting was Hoogeveen nog dichtbij de gelijkmaker, maar besliste invaller Ruben Monteiro Soares met een weergaloze goal de wedstrijd uiteindelijk in Rotterdams voordeel.

“We speelden goed. Er zat veel dynamiek in ons spel en we kregen veel kansen. We maakten vervolgens ook twee hele mooie goals. Vervolgens ga ik zelf in de tweede helft in de fout, waardoor zij de gelijkmaker kunnen scoren. Je ziet dan dat de energie helemaal uit de ploeg gaat en we ook de 2-3 heel makkelijk weggeven. Dit mogen we ons zelf aanrekenen”, was de analyse na afloop van Tom Heerkes. Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Martin van Dijk