CSVC straft slordig SCN genadeloos af

In Coevorden heeft CSVC het thuispubliek vermaakt door haar derde bekerduel met ruime cijfers te winnen. Mede dankzij vier treffers van Ismail Uçan won de thuisploeg met 7-2 van een slordig spelend SCN.

CSVC leidt

In de openingsfase van het duel tussen CSVC en SCN waren de hoogtepunten spaarzaam. Echter nadat Hilko Koster namens de thuisploeg de score in de 22e minuut opende, volgden de doelpunten elkaar in hoog tempo op. Twee minuten na de openingstreffer stond SCN namelijk alweer op gelijke hoogte. Lars Guichelaar had een subtiele pass in huis op Dave Slomp die op zijn beurt de bal langs doelman Rogier Assen in het net tikte. De bezoekers genoten vervolgens te lang na van de gelijkmaker waardoor CSVC in de 26e minuut opnieuw de leiding nam. Na een overtreding op CSVC’er Abraham Temesgen paste scheidsrechter Kamman de voordeelregel toe. Waar SCN wachtte op een fluitsignaal voetbalde de thuisploeg door en wist Ismail Uçan de 2-1 binnen te schieten.

Door deze nieuwe tegentreffer leek SCN het helemaal kwijt te zijn. De bezoekers waren uitermate onzorgvuldig in balbezit en gaven in de omschakeling veel ruimte weg. CSVC kreeg dan ook meerdere mogelijkheden om de score verder uit te breiden. SCN kwam nog goed weg nadat CSVC vanuit een hoekschop de bal op de lat kopte en de rebound van de lijn werd gehaald door Bryan Marissen, maar op slag van rust wist de thuisploeg toch opnieuw tot scoren te komen. Niels Santing dribbelde vrijuit het strafschopgebied in waarna hij doelman Reitsema in de lange hoek passeerde, 3-1.

Vierklapper Uçan

Ook in de tweede helft volgden de treffers elkaar in hoog tempo op. In de 56e minuut zette Uçan zijn ploeg vanaf elf meter op 4-1 nadat scheidsrechter Kamman een makkelijk gegeven strafschop toekende. Drie minuten later was het opnieuw raak voor de spits van CSVC. Een afstandsschot van de thuisploeg werd door doelman Reitsema via de paal nog gekeerd, maar bij de rebound stond Uçan op de goede plek om zijn hattrick te voltooien. SCN deed vervolgens wat terug nadat het eveneens een zeer goedkope strafschop kreeg. Jeffrey Marissen benutte dit buitenkansje en bracht de stand op 5-2. Deze treffer hielp de bezoekers echter niet veel omdat de doelpuntenhonger van Ismail Uçan nog niet was gestild. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door de SCN-verdediging voor de voeten van de CSVC-spits gekopt waardoor hij eenvoudig kon aantekenen voor zijn vierde van de middag. Het slotakkoord kwam in de 88e minuut op naam van invaller Geert Hein die de eindstand op 7-2 bracht. Scheidsrechter Kamman besloot geen extra speeltijd toe te kennen waardoor er een einde kwam aan de lijdensweg van SCN.

Start competitie

Door de ruime nederlaag tegen CSVC komt SCN op doelsaldo tekort om door te gaan in het bekertoernooi. Dit betekent dat de ploeg zich volledig kan richten op de competitie die volgende week van start gaat. De Nieuwlandenaren spelen dan in eigen huis tegen SVBO. Verslag door Marco Bruinsma.