Burgemeester Karel Loohuis gaf afgelopen woensdag op pcbs De Regenboog het startsein voor Oktober Kindermaand

Burgemeester Karel Loohuis gaf afgelopen woensdag op pcbs De Regenboog het startsein voor Oktober Kindermaand. Hij speelde met de kinderen het zit-sta spel en deelde het programmaboekje uit

Tijdens Oktober Kindermaand bieden culturele instellingen in de weekenden van oktober kinderen van 4 tot 13 jaar allerlei gratis activiteiten.

Na de Burgemeestersactie kunnen kinderen en ouders reserveren voor workshops, rondleidingen en theatervoorstellingen bij musea, schouwburgen en molens in Drenthe. De activiteiten maken een bezoek extra leuk.

Het deelnemen aan culturele activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De burgemeesters willen met een symbolische actie kinderen vertellen hoe fijn het is om muziek te maken, toneel te spelen of een schilderij te maken. Dit doen ze door in hun eigen gemeente een school te bezoeken. De burgemeesters spelen het zit-sta spel met de leerlingen. De winnaar wordt op de foto vereeuwigd met de burgemeestersketting en ontvangt het eerste programmaboekje.

Dit jaar wordt Oktober Kindermaand voor de 21ste keer georganiseerd. Ruim 90 instellingen hebben leuke activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Deze zijn bijeengebracht in een programmaboekje dat bij de VVV en in gemeentehuizen verkrijgbaar is. Het boekje krijgen de kinderen ook op school uitgereikt. Op de website www.kindermaand.nl zijn eveneens alle activiteiten te vinden.

Oktober Kindermaand heeft twee minder drukbezochte edities achter de rug. De afgelopen jaren waren er afgelastingen door de coronalockdown. De organiserende Stichting Kunst & Cultuur hoopt dat deze editie kinderen en hun ouders weer alle weekenden op pad kunnen en meedoen aan een circusles, drumles of workshop lipgloss maken. Een dier schilderen in het dierenasiel, koekjes bakken in de molen of het bezoeken van een theatervoorstelling kan ook.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord