Workshop Gastvrijheid en Hospitality

Speciaal voor de vrijwilligers werkzaam voor Woonzorgcentrum Westerkim, Treant Zorggroep en NNZC (locaties gemeente Hoogeveen) organiseert Vrijwilligerscollege in 2022 een aantal bijeenkomsten. Indien bijeenkomsten ruimte bieden, zijn vrijwilligers van andere organisaties ook van harte welkom. Bevestiging van uw deelname versturen wij ongeveer een week voor de bijeenkomst.

 

Op woensdag 5 oktober a.s. vindt de workshop gastvrijheid en hospitality plaats voor vrijwilligers plaats. Deze workshop wordt aangeboden door Hennie Jager, horeca coördinator bij De Tamboer. Zij kent als geen ander de ins en outs van gastvrijheid en hospitality, of dit nu voor gasten, klanten, medewerkers of bewoners is.

 

Gastvrijheid is echt contact maken, dat is iets wat echt hoort bij het werk van vele vrijwilligers in de zorg. Groet met een glimlach, maak oogcontact en neem de tijd voor de bewoners. Het lijkt misschien een open deur, maar waar het voor de één natuurlijk komt, kan het de ander wat meer moeite kosten. Toch betekent persoonlijk contact en aandacht voor de ander een wereld van verschil.

Gastvrijheid begint bij de vrijwilliger zelf. Natuurlijk is het de intentie om gastvrij te zijn, en dat zal in veel situaties ook zo zijn. Maar de mate van gastvrijheidsbeleving bepaalt de gast of de bewoner. Die beleving is subjectief, persoons- en momentafhankelijk. Tijdens deze workshop komt aan de orde op welke wijze je als zorgvrijwilliger een moment positief kunt beïnvloeden. En hoe kom je erachter of dat ook gelukt is?

 

Hospitality is de Engelse vertaling van gastvrijheid. Eigenlijk is hospitality veel meer dan een warm onthaal en een goede service. Het is een manier van denken en doen waarbij je met service als extra dimensie een gast of bewoner het juiste ‘gevoel’ geeft en zich welkom laat voelen. Hospitality medewerkers maar ook zorgvrijwilligers zetten zich op alle fronten in om de beleving van de gast of bewoner positief te beïnvloeden. Een hospitality medewerker heeft veel contact met mensen, zorgt voor een goede sfeer en is een actieve en gastvrije duizendpoot.

 

Deze workshop komt tot stand met de medewerking van Hennie Jager van De Tamboer.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 5 oktober a.s. tussen 19.00-21.00 uur bij NNCZ locatie De Kaap, Het Haagje 85 te Hoogeveen. Aanmelden voor deelname graag voor 29 september, kan via mail naar vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch via 0528 278 855 (receptie SWW).

Deel dit bericht!

Geef een antwoord