Sport

Hoogeveen zaterdag wint ruim van Beilen zaterdag

HOOGEVEEN – In aan loop naar de competitiekraker tegen De Weide kende Hoogeveen zaterdag geen enkel probleem met het twee klassen lager spelende Beilen zaterdag. De ploeg van Herman Schonewille en Marlon Kruis gaf niets weg en wist zelf zes keer het net te vinden.

Voldoende om door te bekeren was dit niet. Door de verrassende nederlaag van vorige week tegen Fit Boys gaat laatstgenoemde ploeg door naar de volgende ronde.

Tegen Beilen opende Kevin Kerssies na elf minuten de score. Na een fraaie pass van Dylan Bezuyen kopte hij de bal over de doelman in het doel. Daarna gebeurde er lange tijd niets. In het laatste kwartier van de eerste helft zette Hoogeveen echter even een tandje bij en resulteerde dat meteen in drie treffers. Eerst scoorde Eduard Kobes na goed voorbereidend werk van Zifyon Djababoe en een minuut later was ook Sander van Veen succesvol. Diezelfde Van Veen maakte er op slag van rust ook 4-0 van.

Focus op stadsderby

Bij Hoogeveen is de focus nu volledig gericht op de competitieopening van zaterdag. Dan staat met de stadsderby tegen De Weide meteen een kraker op het programma. Voor Zifyon Djababoe is het duel helemaal speciaal. Hij keerde deze zomer na een jaartje De Weide terug bij Hoogeveen. “Ik ben benieuwd waar zij staan. Met mij zijn er natuurlijk nog een aantal spelers vertrokken. Ik verwacht echter wel dat de spelers die zijn doorgeschoven het niveau ook goed aankunnen. Wij gaan echter knallen en zullen er alles aan doen om de punten mee terug te nemen naar het Bentinckspark.”

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Tijn Jutstra

Geef een reactie

Aankomende evenementen