Amusement

HCM presenteert “Lied van de vrijheid” op 24 september in Hoogeveen

Na de zeer succesvolle première van het “Lied van de vrijheid in theater de Tamboer op 19 mei” werd veel gevraagd om een herhaling van dit zo aansprekende en voor velen herkenbare muziekverhaal.

Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM gaat graag in op deze verzoeken.

Op zaterdagavond 24 september om 20:00 uur is in de Goede Herderkerk aan de Lomanlaan die herhaling van het:  ”Lied van de Vrijheid”. Het is een indrukwekkend verhaal dat tijdens de uitvoering verteld wordt door de bekende Drentse schrijfster Marga Kool. Een verhaal met als centrale thema: “vrijheid”. Dit door Marga Kool speciaal voor het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM geschreven pakkende verhaal omvat een periode van 1175 jaar waarin de geschiedenis van een Drentse familie wordt gevolgd. Die geschiedenis start met de emigratie van verre voorvaderen vanuit Drenthe naar Canada en eindigt in het heden.

Een deel van de teksten is door componist, pianist en dirigent Gezinus M. Veldman op muziek gezet waardoor een indringend en onvergetelijk muziekverhaal is ontstaan.

 

Het “Lied van de vrijheid” start vanuit de actualiteit van de oorlog in Oekraïne.  Het is een verhaal over oorlog en bevrijding maar ook over emigratie, heimwee en gemis. Het raakt alles dat met vrijheid en onvrijheid te maken heeft en is dan ook daarom uiterst actueel.

 

Het verhaal dat Marga Kool vertelt wordt afgewisseld met en ondersteund door muziek, foto’s en filmbeelden. Liederen worden gezongen door het HCM en de solisten sopraan Nine Roest, tenor Adri van der Weyde en bas Ronny Koekoek.

Daarnaast werken de trompettist Ruben Dekker en trommelaar Tim Nijhuis mee. Een speciale rol is er voor de jonge Stijn Lindeman.

De muzikale- en artistieke leiding van de productie is in de vertrouwde handen van pianist en HCM’s dirigent Gezinus Veldman.

Bij de voorstelling wordt ter ondersteuning van het muziekverhaal uniek beeldmateriaal getoond, dat ter beschikking is gesteld door de Historische Kring Hoogeveen en door Albert Metselaar.

 

Speciale gastrol

Zeer bijzonder is dat tijdens de voorstelling ook de predikante van de Goede Herderkerk, Ds. Jolanda Paans, haar medewerking verleent in een deel van het “Lied van de vrijheid”.

 

Kaarten zijn te reserveren via de website van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor: https://www.mannenkoorhoogeveen.nl

en op 24 september te koop aan de kerkzaal van de Goede Herderkerk vanaf een uur voor de voorstelling.

 

Geef een reactie