Vv Emmen maatje te groot voor Hodo

Zondagmiddag 11-9 stond de 2de bekerwedstrijd voor de mannen van Eric Prins op het programma. Tegenstander van vanmiddag was vv Emmen. Vv Emmen, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de 1ste klasse was de favoriet deze middag. De favorietenrol maakte de mannen van Waalderbos ook meer dan waar.

Waar het de 1ste 10 min nog een beetje zoeken was beide teams, was het duidelijk dat vv Emmen voor de winst kwam. Steeds meer maakte zij het spel en hing de 0-1 in de lucht. In de 11de minuut waren het dan ook de gasten die de 0-1 op het scorebord zette door een keurig doelpunt van Djairo Fik. 2 minuten na de 0-1 was het scheidsrechter Arends die de bal op de stip legt in het voordeel van vv Emmen. Plaggenborg schiet de bal goed in, maar Kayran Nijenbanning weet hem in 1ste instantie knap tegen te houden. In de rebound is Kayran Nijenbanning helaas kansloos. 0-2. Hodo is machteloos en kan niks anders doen dan achter de bal aanlopen. In de 24ste minuut is het Olivier Cremers die goed reageert en de rebound binnentikt 0-3. In de 27ste min  is het hodo die de aanval zoekt. Er wordt balverlies geleden, Djustin Snippe houdt goed druk, veroverd de bal en speelt Sander Danes in. Sander Danes wil op doel schieten maar via de verdediging vindt deze bal geen doel. In de 29ste minuut komt de stand op 0-4 door een prima kopbal van Djairo Fik. In de 43ste minuut denkt dat vv Emmen op een 0-5 te komen maar dit doelpunt wordt afgekeurd wegens  buitenspel. 1 min later is het de combinatie van djairo en Devando fik die ervoor zorgt dat laatstgenoemde 1 op 1 op Kayran nijenbanning afkomt. Devando Fik houdt het hoofd koel en schiet de 0-5 binnen.

Na rust is het Hodo die gelijk de aanval opzoekt. In de 47 min is het Sander Danes die na een voorzet van Mark Boertien naast schiet. In de 29ste minuut is het Patrick timmerman die rakelings naast kopt. In de 53ste minuut is het dan hodo die het net weet te vinden. Sander Danes wordt diep gestuurd en komt 1 op 1 te staan met Justin van der Werff, Sander Danes schiet beheerst de 1-5 binnen. Hodo is anders uit de kleedkamer gekomen en komt meer aan voetballen toe. In de 67ste minuut is het wederom Kayran Nijenbanning die uitstekend keeperswerk levert door een afstandschot uit zijn doel te houden, ook de rebound houdt hij keurig uit zijn doel. Vv Emmen begint weer wat meer de aanvalt op te zoeken, en in de 79ste minuut is het Hamzeh al Barmawee die net naast schiet. 3 minuten later is het de ingevallen Karlo Koopman die  Lars Slagter in het strafschopgebied onderuit haalt en Bjorn Plaggenborg mag aanleggen voor zijn 2de strafschop. Ditmaal weet hij in 1 keer het net te vinden. De frustratie begint hodo parten te spelen. Stefan kikkert kan naar 2 domme overtredingen vroegtijdig het veld verlaten. Ook Jorn smit kan in de 88ste min  de kleedkamer opzoeken na zijn 2de gele kaart. Zondag 18 september speelt Hodo zijn 3de bekerwedstrijd om 14:00 uit en tegen HOVC uit Odoorn.

Opstelling HODO: Nijenbanning, Hemstede, strijker, van Veen, Benjamins, Snippe, Kikkert, Otten, Timmerman, Danes, Mol