Strijdvaardig SCN boekt gestolen overwinning op MSC

SCN heeft zaterdag in eigen huis een 1-0 zege geboekt op MSC. De thuisploeg was in grote delen van de wedstrijd de onderliggende partij, maar mede dankzij een uitstekend keepende Leon Reitsema en een late treffer van invaller Jeffrey Marissen wist SCN aan het langste eind te trekken.

Op Sportpark Nieuwlande stond afgelopen zaterdag de ontmoeting tussen SCN en MSC op het programma. Beide ploegen wonnen hun eerste bekerwedstrijd en mochten in een onderling duel uitmaken wie er in de poule op zes punten zou komen.

Vermakelijke openingsfase

Het duel tussen SCN en MSC kende een enerverend begin met kansen voor beide ploegen. Zo kreeg MSC na vier minuten spelen via Sven Lefferts de eerste kans van de wedstrijd. Vanaf de rechterflank werd de bal in het strafschopgebied teruggelegd op Lefferts die met zijn inzet via doelman Leon Reitsema de lat raakte. Nog geen vijf minuten later was het aan de overkant bijna raak. Namens SCN zette Rolf Elema met een afgemeten pass Patrick Aasman vrij voor de doelman, maar de vlug uitkomende Marc Holterman wist de poging van Aasman te keren. In het restant van de eerste helft was het MSC dat de boventoon voerde, maar door onzorgvuldigheid in de eindfase en een tegenstander die veel energie in de wedstrijd legde wist de ploeg uit Meppel het overwicht niet in de score uit te drukken.

SCN verrast MSC

Het begin van de tweede helft was een stuk minder vermakelijk dan die van de eerste helft. MSC bleef de bovenliggende partij die naarstig op zoek ging naar de voorsprong. Het duurde echter tot de 73e minuut voordat SCN-doelman Reitsema weer echt in actie moest komen. Een vrije trap van Yves Spruijt leek in de bovenhoek te verdwijnen, maar Reitsema wist met de vingertoppen het leer via de paal naast de goal te tikken. Drie minuten later werd MSC opnieuw gevaarlijk. Ditmaal werd invaller Mart Jonkers gevonden vanuit een voorzet vanaf de linkerflank, maar ook hij vond Reitsema op zijn pad. MSC leek daardoor genoegen te moeten nemen met een punt, ware het niet dat de ploeg zich in de slotfase liet verrassen door de Nieuwlandenaren. Op het middenveld leed Soufian El Kadouri duur balverlies na goed doorzetten van Bryan Marissen. Hij bediende op zijn beurt invaller Jeffrey Marissen die kalm bleef in de afronding door via het been van doelman Holterman het net te vinden, 1-0. In de blessuretijd wist MSC niet meer gevaarlijk te worden waardoor de ploeg een onverwachte nederlaag leed tegen het strijdvaardige SCN.

Uitwedstrijd tegen CSVC

Aankomende zaterdag gaat SCN voor haar derde bekerduel op bezoek bij CSVC. Met twee zeges uit evenveel wedstrijden heeft SCN genoeg aan een punt om door te gaan in het bekertoernooi. Echter weet de ploeg dat dit tegen derdeklasser CSVC een zware opgave zal worden.

SCN – MSC: 1-0. Scoreverloop: 90e Jeffrey Marissen 1-0.