Thrianta begint met overwinning aan de competitie

Het officiële seizoen is weer begonnen en Thrianta mocht het seizoen aftrappen tegen Sios 1 uit Wolvega. Dit is ook de eerste officiële wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdcoach: Peter Bruin slot.
In de aanval begonnen: Wouter Neutel, Jari Kramer, Marleen van Genderen en Desiree van der Hoop. En in het andere vak in de verdediging begonnen: Maarten Stam, Damian Prinse, Merel Bruinsma en Kimberley van der Hoop.
Thrianta begon de wedstrijd sterk en liep uit naar een 3-0 voorsprong. Hierna wist Sios ook de korf te vinden en kwamen ze weer tot een gelijke stand van 3-3. Hierna ging het scoreverloop gelijkmatig op. Maar het Vlaggenschip wist toch door goed samen spel de voorsprong te pakken en de rust in te gaan met 13-9.
Na de wijze worden van Hoofdcoach Peter in de rust kwam Thrianta nog sterker het veld op.
Sios wist na rust nog maar 5x de korf te vinden mede doordat thrianta goed verdedigde en er samen als team voor gingen. Dit zag je ook in de aanval, er was een positieve teamspirit en goed samenspel in beide vakken, de spelers wisten elkaar goed te vinden en dit resulteerde er ook in dat Thrianta na rust de voorsprong flink vergrootte en nog 13 doelpunten maakte.
De scheidsrechter floot de wedstrijd af bij de stand van 26-14.
De eerste winst van het seizoen is binnen!
Het tweede van Thrianta heeft ook gewonnen van het tweede van sios met een stand van 15-9.Hierdoor is het een mooi weekend in Hoogeveen met 4 punten op zak voor de selectie.
Volgende week speelt de selectie uit in De Knipe tegen Kinea.
14:10 Kinea 2 – Thrianta 2

15:30 Kinea 1 – Thrianta 1