Hoogeveen zaterdag laat zich verrassen door Fit Boys

BEILEN – Hoogeveen zaterdag heeft de eerste nederlaag tijdens de voorbereiding moeten incasseren. Tegen het naar de vierde klasse gedegradeerde Fit Boys liep het tegen een verrassende 2-0 nederlaag aan. Een vroege bekeruitschakeling lijkt hierdoor aanstaande.

De brede selectie waar Herman Schonewille en Marlon Kruis over beschikken lijkt nu al geen overbodige luxe. Tegen Fit Boys ontbraken zes spelers en maakten Mitchel Strijker en Esad Yildirim hun eerste minuten in de basis. Tevens zag het na een half uur Kevin Kerssies geblesseerd afhaken. Het mag echter geen excuus zijn voor de matige vertoning in Beilen, dat overigens ook de verdienste was van de bij vlagen fris spelende thuisploeg.

Lars Hilberts

Het was met name de jonge Lars Hilberts die de Hoogeveners regelmatig deed wankelen. Na twintig minuten opende de aanvaller ook de score. Vanaf de eigen helft soleerde hij richting het doel van Raymon Slot om vervolgens de doelman kansloos te laten. De spelers van Hoogeveen stonden erbij en keken er naar. Eerder had Stefan Eefting al de paal geraakt.

Na 35 minuten had Matthijs Bonnen de voorsprong verder moeten vergroten. Na het zoveelste slordige balverlies kwam hij oog in oog met doelman Slot om vervolgens de paal te raken. In de rebound hoefde hij de bal alleen maar in het lege doel te plaatsen, maar ook dat lukte niet.

Discutabel

Vlak voor rust drong Hoogeveen eindelijk wat aan het scoorde het ook via Thomas Penninkhof en Eduard Kobes. Beide treffers werden echter afgekeurd wegens buitenspel, waarbij vooral de laatste zeer discutabel was.

In de tweede helft veranderde er weinig. Hoogeveen oogde futloos en de beste kansen waren voor Fit Boys. Het was dan ook niet onverdiend dat de thuisploeg de score halverwege de tweede helft verdubbelde. Opnieuw was Lars Hilberts het goudhaantje. Ditmaal kopte hij een voorzet van Jelmer van Dijk in de touwen.

Beste papieren

Fit Boys heeft nu de beste papieren om door te bekeren. Winst volgende week tegen het al uitgeschakelde Tiendeveen volstaat. Hoogeveen zelf moet zien te winnen van vijfdeklasser Beilen zaterdag, dat zelf ook nog niet kansloos is.

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman