MTB Open Damtoernooi: De zwembadpas van Kroesbergen

Hoogeveen – Michiel Kroesbergen heeft een gigantische stap gezet op jacht naar de titel van het MTB Open Damtoernooi. Titelverdediger Auke Scholma werd getrakteerd op een prachtige combinatie. Kroesbergen is nu de enige speler met het volle pond uit vier duels. Een kwartet spelers volgt op één punt achterstand. Het jeugdtoernooi dat tegelijk plaatsvindt met het open toernooi lijkt een Winschotense aangelegenheid te worden: twee spelers uit Winschoten staan op de eerste plek met een 100%-score.

Door Michel Stempher

De vierde ronde was het genieten geblazen voor iedereen die dammen een warm hart toedraagt. De ene na de andere gigantische slagzet volgde elkaar op. De grootste vuurwerkshows werden verzorgd door Michiel Kroesbergen en Nikolay Kychkin. Kroesbergen toverde een zeldzame variant van de zogeheten ‘hielslag’ op het bord waarmee hij de toernooiwinnaar van vorig jaar oprolde. Nikolay Kychkin had een minstens zo mooie combinatie. Vooral de rondslag met de dam als afsluiting van de slagverwisseling was een genot voor het oog.

Een van de titelkandidaten, Ndiaga Samb, lijkt na puntendelingen in de eerste twee rondes eindelijk op stoom te komen: achtereenvolgens werden Berend Plijter en Bert Dollekamp naar de sloop gebracht. Als Ndiaga Samb deze vorm weet vast te houden kan hij mogelijk nog aansluiting vinden bij Michiel Kroesbergen en het kwartet achtervolgers.

In beide poules van het jeugdtoernooi gaat een speler van damclub Winschoten aan de leiding. Janck Lanting en Demi Peters hebben nog al hun wedstrijden gewonnen. Het lijkt er derhalve op dat een van deze spelers het toernooi op zijn naam gaat schrijven.

Vandaag om 09:30 uur start de vijfde ronde en rond 15:00 uur vindt ook de zesde ronde plaats. Deze rondes vinden opnieuw plaats in wijkcentrum ‘het Knooppunt’.

Kroesbergen (links) tegen Scholma (rechts)

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord