Algemeen

Kick-off van de Textiel Race Hoogeveen 2022 door wethouder Jeroen Westendorp

De kick-off van de Textiel Race Hoogeveen 2022 is donderdagmorgen verricht door wethouder Jeroen Westendorp op basisschool Eben-Haëzerschool aan de Eenendertigste Wijk-Noord in Hollandscheveld. 

Gemeente Hoogeveen organiseert in samenwerking met Gemeente De Wolden de Textiel Race. Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met textielafval, combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van oud en kapot textiel. De insteek van de Textiel Race is het inzamelen van textielafval leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken. in Hoogeveen doen negen scholen mee.

DE TEXTIEL RACE

Tijdens de Textiel Race nemen scholieren uit groep 6, 7 en 8 het tegen elkaar op om textiel uit hun dorp/wijk in te zamelen. De school die het meest inzamelt wint een fantastische schoolreis voor de hele klas!

Scholieren zullen tijdens de race worden ondersteund door deze website waarop ze kunnen zien wie er in de wijk textiel kwijt wil en wanneer dat kan worden opgehaald. Op deze manier kunnen we gericht inzamelen en kan op de website de score tussen de scholen bijgehouden worden.

©Foto: Martin Schonewille

Geef een reactie