Algemeen

Opening van het Cultuur@CruyffCourts met met Wereldkampioen Nasser El Jackson

Opening van het Cultuur@CruyffCourts met met Wereldkampioen Nasser El Jackson

Hoogeveen- Voorafgaande van de opening konden de kinderen deelnemen aan een djembe workshop wachtende op de wereldkampioen Nasser El Jackson.
Wethouder Mark Tuit deed enthousiast mee samen met de kinderen tijdens de workshop Djembe. Met grote blijheid en gejuich werd de wereld kampioen onthaald tijdens de toespraak van de wethouder tijdens de openingsceremonie.
Daarna werd er even flink een balletje getrapt en kregen de kinderen een demonstratie te zien van verschillende moves van de wereld kampioen Nasser El Jackson in groundmoves en ballenkunsternaar.
Uiteraard werd met de kinderen samen met de kampioen en zelfs de wethouder een sportief spel gespeeld, daarna konden de kinderen nog deelnemen aan het maken van graffiti.

Cultuur@CruyffCourts

Vanaf 5 tot 30 september organiseert de gemeente Hoogeveen samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur verschillende gratis workshops voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar. Elke maandag en vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur kunnen kinderen op het Cruyff Court aan de Tamboerlaan workshops volgen zoals onder andere: freerunning, rapbattle, Tik Tok, freerunning en breakdance. Professionals uit de buurt organiseren de workshops op de Cruyff Courts. Als de kinderen na de workshops door willen gaan met het volgen van lessen, dan kan dat. Niet alle gezinnen kunnen dit betalen, hiervoor is het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk hiervoor op jeugdfondssportencultuur.nl.

Wethouder Mark Tuit: ‘Ik ben trots op deze mooie samenwerking met Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit past precies waar wij met de gemeente Hoogeveen naar toe willen. Cultuur en sport zijn goed voor iedereen en daarom moet iedereen mee kunnen doen.’

Kijk voor meer informatie over de workshops en het volledige programma op https://cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/hoogeveen/.


Foto’s: Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen