SCN wint nipt, maar verdiend van NKVV

SCN heeft in haar eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2022/2023 een magere, maar verdiende zege geboekt. In de derby tegen NKVV won de ploeg uit Nieuwlande met 0-1 dankzij een treffer van Dave Slomp.

Afgelopen zaterdag stond in Dalerpeel de derby tussen vijfdeklasser NKVV en vierdeklasser SCN op het programma. In de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen werd het spelbeeld al snel duidelijk: NKVV liet de bal aan SCN en probeerde zelf gevaar te stichten vanuit de omschakeling. De bezoekers uit Nieuwlande hadden dan ook het meeste balbezit en kregen de eerste kans van de wedstrijd. Na een vlotlopende combinatie wist Marco Bruinsma spits Stefan Bruinsma te bereiken, maar oog in oog met de doelman wist hij niet tot scoren te komen. Even later slaagde Bruinsma hier wel in nadat hij werd bediend door Rolf Elema, echter werd de spits ditmaal afgefloten voor buitenspel. In het restant van de eerste helft hield SCN het veldoverwicht. Het baltempo lag echter te laag om tot grote kansen te komen waardoor beide ploegen bij een 0-0 stand de kleedkamer opzochten voor de rust.

SCN na rust op voorsprong

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, maar waar SCN in de eerste helft niet tot scoren wist te komen, slaagde de ploeg hier na tien minuten spelen in de tweede helft wel in. Centrumverdediger en kersverse aanwinst Joy Eising bracht met een lange pass van achteruit Dave Slomp in stelling. Slomp ontsnapte aan de verdediging en bleef koelbloedig in de afronding, 0-1. Na de openingstreffer kreeg SCN meer ruimte en had het de mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Zo kwam Marco Bruinsma na ruim een uur spelen vrij in het strafschopgebied alleen had hij net teveel tijd nodig bij de afronding waardoor zijn inzet kon worden geblokt. Niet veel later leek SCN alsnog de score te verdubbelen: invaller Emiel Verweij bereikte met een afgemeten voorzet Pascal Engels die van dichtbij het net wist te vinden, echter werd hij ten onrechte afgevlagd voor buitenspel waardoor de marge op slechts één treffer bleef staan. Hierdoor bleef NKVV in de wedstrijd en kreeg het in de slotminuten nog twee enorme kansen om toch nog een resultaat te behalen. Eerst was het Damien Pol die een-op-een kwam met doelman Leon Reitsema, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later was het de beurt aan Robin Veldhuis die in een soortgelijke situatie stuitte op Reitsema. De doelman van SCN hield daarmee zijn doel schoon en trok de overwinning voor SCN over de streep.

MSC op bezoek

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma voor SCN. De ploeg van trainer Bart Smid neemt het dan op tegen MSC. De ploeg uit Meppel heeft net als SCN haar eerste bekerwedstrijd in winst weten om te zetten door met 4-3 te winnen van CSVC.

NKVV – SCN: 0-1. Scoreverloop: 56e Dave Slomp 0-1.