HODO bekert in en tegen Valthermond

Na een voorbereiding van vier weken met o.a. deelname aan het Prent Dorpentoernooi en het spelen van vriendschappelijke wedstrijden begonnen de mannen van Eric Prins zondag aan de Jaarlijkse KNVB bekercompetitie. Hodo zit in een poule met v.v. Emmen, v.v. Valthermond en HOVC, de nieuwe combinatie Odoorn-Exloo-Valthe. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Demir Guberinic.

1e Helft:

De selectie van Hodo was nog niet compleet en moesten het bekerduel starten zonder enkele geblesseerde en vakantievierende spelers. De eerste helft konden de mannen uit Hollandscheveld de wedstrijd nog redelijk bijbenen, maar gedurende de 2e helft was tegenstander Valthermond “een maatje te groot”. Na een periode van zoeken naar openingen en aftasten was het dan ook spits Yordi van der Laan, die in de 20e min. de 1-0 op het scorebord bracht.. Een prima pass van de goed spelende Jorn Draijer op aanvoerder Erik Jan Veerbeek zette de spits prima in stelling. Kort daarvoor moest keeper Stanley Snijder ook al handelend optreden. Gaandeweg de 1e helft werd Hodo steeds verder teruggedrongen. Toch was het in de 33e min. de hardwerkende Damian Strijker, na een lange en prima solo, met een prachtige lob de 1-1 liet aantekenen. De bezoekers hanteerden veelal de lange ballen, waarbij ook nog eens de linies redelijk ver uit elkaar stonden. Tevens werd in de opbouw onvoldoende zorgvuldig gespeeld en regelmatig “de verkeerde kleur” aangespeeld. De ruimte op het middenveld en de onzorgvuldige passing speelde Valthermond “in de kaart”, hetgeen 10 minuten voor rust de 2-1 betekende, door wederom spits Yordi van der Laan.

2e Helft:

Na de rust bracht trainer Eric Prins Ryan Hemstede en Bram Folkers binnen de lijnen voor respectievelijk Karlo Koopman en Boy Schonewille. De druk op de Hodo-defensie werd zienderogen groter. Hetgeen resulteerde in, dat na ongeveer 70 minuten wederom Yordi van der Laan scoorde 3-1. Nadat spelers fouten maakten, was het volgens meerdere Hodo-supporters nu de beurt aan de scheidsrechter. Een buitenspelgoal, van uiteindelijk Jorn van der Laan, waarbij de grensrechter van Hodo volledig genegeerd werd, bracht de stand op 4-1.  Even leek het er op, dat Hodo de aansluitingstreffer zou maken. Bram Folkers zag zijn schot rakelings naast gaan, na een pass van Patrick Timmerman. Rond de 80e min. zagen we nog een prima redding van keeper Stanley Snijder. In de slotfase was het invaller Dion Schomaker, die de 5-1 scoorde. Kortom, er is nog wel “werk aan de winkel” voor het team van s.v. HODO.

Opstelling Hodo:

Stanley Snijder, Jeffrey van Veen, Damian Strijker, Marc Boertien, Stefan Kikkert, Karlo Koopman(46e min. (Ryan Hemstede), Ricardo Benjamins(77e min. Kelvin Peeks), Justin Snippe, Patrick Timmerman, Boy Schonewille(46e min. Bram Folkers) en Donny Mol.

Hodo speelt a.s. dinsdagavond vriendschappelijk thuis tegen v.v. Twedo(19.30 uur) en a.s. zondag thuis de 2e bekerwedstrijd tegen v.v. Emmen(14.00