Opvang Hoogeveen ‘aso’ asielzoekers weinig gebruikt

Hoogeveen – Uit cijfers die de volkskrant heeft opgevraagd via een beroep op de wet openbaarheid bestuur (WOB), blijkt dat de twee opvanglocaties voor overlast gevende asielzoekers, waaronder die in Hoogeveen, weinig gebruikt worden.

In de afgelopen maanden zijn na de opening 36 mensen tijdelijk opgevangen in de locaties in Hoogeveen en Amsterdam. Uit dezelfde documenten blijkt dat in 2017 in totaal 1,2 miljoen euro is uitgegeven aan de twee ebtl-locaties , en het zou hier gaan om voor een groot gedeelte om personeelskosten. Ook staat in de zelfde documenten dat de locaties in 2017 alleen in december open zijn geweest en in december zeven personen zijn geplaatst. Dat betekent dat in 2017 de opvang per vreemdeling ruim 177 duizend euro heeft gekost. Waarschijnlijk zullen deze kosten stukken lager per opgevangen persoon uitvallen wanner er meer gebruik gemaakt gaat worden van de ebtl-locaties en deze langer open zijn.

3 gedachten over “Opvang Hoogeveen ‘aso’ asielzoekers weinig gebruikt

  • 15 augustus 2018 om 19:37
    Permalink

    In april 1990 is de ellende begonnen met de nieuwe penitentiaire inrichting De Grittenborgh in Hoogeveen, die dienst ging doen als gevangenis voor langgestraften en als huis van bewaring.
    En tot vandaag aan de dag vreet die verschrikkelijke locatie nog steeds belastingcentjes waar wij elke dag voor aan het werk zijn 🙁

Geef een antwoord