Noordscheschut boekt 3-0 bekerzege tegen FC Meppel

Met de zomerzon hoog aan de hemel op sportpark De Meulewieke, stond afgelopen zaterdag het eerste échte duel van het voetbaalseizoen 2022-2023 op het programma. Na de afgetekende overwinning van het Prent Dorpentoernooi, en het spelen van enkele oefenwedstrijden, stond de equipe van nieuwbakken trainer Berry Zandink aan de aftrap voor de eerste bekerwedstrijd, tegen FC Meppel.

Noordscheschut schoot uit de startblokken. En al na enkele minuten was het Nick Koster die de score opende. Na een vlot lopende aanval over de rechterflank, bracht Jesse Steenbergen het speeltuig voor de goal. De frank en vrij staande Koster controleerde bal en schoot deze feilloos onder de sluitpost van de bezoekers door. Ook FC Meppel liet zich niet onbetuigd. Doelman Roy Boertien plukte eerst een slap ingeschoten vrije bal uit de kruising. Enkele minuten ging een afstandsschot rakelings langs het doel van diezelfde Boertien.

Na ruim een half uur spelen kwam Noordscheschut op een 2 – 0 voorsprong. Youngster Ramon Brakel gaf een afgemeten voorzet op Rijnald Vos. Die op zijn beurt de 2 – 0 tegen de touwen knikte. De gasten, amper bekomen van de schrik, leken hierna op een nog ruimere achterstand te komen, maar Koster schoot raak vanuit buitenspelpositie. Op slag van rust andermaal de een goede mogelijkheid voor de thuisclub. Opnieuw vond een goede voorzet van Brakel het hoofd van Vos. Ditmaal spatte diens inzet uiteen op de deklat.

De tweede helft ging andermaal gelijk op. Het spel golfde openneer, zonder dat beide teams echt gevaarlijk werden. Na een klein uur spelen vond, na een goede combinatie door het centrum, Koster zijn kompaan Vos. De inzet van Vos werd gekeerd door de sluitpost van Meppel. De rebound belandde voor de voeten van Mees Vos, maar ditmaal was het een verdediger die de inzet pareerde. FC Meppel trok het initiatief steeds verder naar zich toe. Dit resulteerde ook zeker in enkele mogelijkheden. Maar de paal en enkele prima reddingen van Boertien stonden de aansluitingstreffer in de weg. De enige doelpoging die wel slaagde was vanuit buitenspelpositie, en dus bleef de marge van twee op het scorebord.

Het slotakkoord was voor de ingevallen Danny Kiekebelt, die op aangeven van Jos Kroezen de keeper met een inzet in de verre hoek kansloos liet. Zo stond er na afloop van de wedstrijd een geflatteerde 3 – 0 zege op het scorebord. De eerste helft was voor de thuisploeg, de tweede helft trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe. De Schutters waren duidelijk effectiever en daarom viel er dan ook niets af te dingen op de overwinning.