Sport

Hoogeveen zaterdag verslaat Tiendeveen tijdens eerste bekerduel

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag won tegen Tiendeveen het 1e bekerduel met 4-0. De derdeklasser deed dan ook wat verwacht mocht worden, terwijl het twee klassen lager spelende Tiendeveen de schade beperkt wist te houden.

Hoogeveen zaterdag won verrassend twee weken geleden de Paviljoen Nijstad Cup. Tijdens het toernooi speelde het tegen tweede en derdeklassers. In de beker treft het drie lager spelende teams. “Het is daardoor lastig in te schatten waar we staan. Om toch de nodige weerstand te krijgen spelen we in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen De Weide ook nog tegen een derdeklasser. Het belangrijkste voor nu is echter dat iedereen fit wordt. Dat was naast de teambuilding ook het belangrijkste doel tijdens de voorbereiding en daar hebben we nog drie weken voor.”

Klassenverschil

In de eerste helft was het klassenverschil duidelijk zichtbaar. Tot de 12e minuut hield de ploeg van Michel van Essen stand, maar toen was het Sander van Veen die de score opende. Wat volgde was een sterke fase van Hoogeveen en twee minuten na de openingstreffer lag de 2-0 in het net. Nadat Dylan Bezuyen de bal op de binnenkant van de paal schoot, gaf aanvoerder Eduard Kobes het laatste zetje. Diezelfde Kobes tekende halverwege de eerste helft ook voor de derde treffer.

Fraaie volley

In de tweede helft was het gedaan met de aanvalsdrang van de thuisploeg. Tiendeveen hield goed stand, zonder zelf gevaarlijk te worden, en incasseerde slechts één tegentreffer. Het was Kevin Kerssies die halverwege de tweede helft met een fraaie volley de 4-0 op het bord zette. In de blessuretijd kreeg Eduard kobes vanaf de strafschopstip de kans een hattrick te scoren. Zijn inzet ging echter hoog over het doel van Sander Lubbers.

Realistisch

Tiendeveen-trainer Michel van Essen was na afloop realistisch. “Hoogeveen is gewoon een maatje te groot voor ons. Na afloop heb ik de jongens een compliment gegeven voor de inzet en het feit dat de schade beperkt is gebleven tot 4-0. Gezien de kansenverhouding had de nederlaag ook hoger uit kunnen vallen. Komende twee wedstrijden tegen Beilen zaterdag en Fit Boys kunnen we ons echt meten. We hebben een goede selectie en ik verwacht dat we bovenin de vijfde klasse kunnen meedraaien.”

Zaterdag speelt Hoogeveen een uitwedstrijd bij vierdeklasser Fit Boys. Tiendeveen treft dan thuis Beilen zaterdag.

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Tijn Jutstra

Geef een reactie