Sprankelend U!tdagenD Hoogeveen met straattheater, dans, muziek, Handsome Poets, en meer

Hoogeveen – De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen, Scala Centrum voor de Kunsten en de Vrienden van De Tamboer openen het culturele seizoen op zaterdag 3 september geheel volgens traditie met U!TdagenD Hoogeveen. Je geniet van verrassende straattheateracts en concerten van Fortunate Sons, Handsome Poets en de Hoogeveense Harmonie en er zijn allerlei leuke workshops en activiteiten voor kinderen. Ballonkunstenaar Jeroen van der Linden verwondert jong en oud. Het U!TdagenD programma van 11.00 tot 17.00 uur is gratis toegankelijk, voor het avondconcert om 20.30 uur is een toegangskaartje nodig. Uitgebreide informatie over het volledige programma via detamboer.nl.

Ballonkunstenaar Jeroen, Hippe Gasten, the Fortunate Sons en meer

Tamboerplein

Geniet van sprankelend straattheater op het Tamboerplein. Een startschot, ronkende motoren, wervelend commentaar: met fraaie Classic Car boliden brengt TukkersConnexion een ode aan de automobielhistorie. Het publiek is zomaar onderdeel van de pitstop, waar de champagne vloeit, banden worden gewisseld en er wordt gedanst: alle remmen los!

Even verderop ontmoeten bezoekers Hendrik van Craie de Trottoir. Met slechts een koffer en een paar stukjes stoepkrijt vermaakt hij jong en oud met mime en clownerie. De Rode Lantaern is een nostalgische verschijning met een verrassend modern geluid: de ouderwetse speelman is terug als eenmansorkest. The Time Machine Travellers maken het onvoorstelbare mogelijk: het publiek is getuige van hun tijdreizen via de speciale timeviewers en reist mee naar het verleden en de toekomst. Even verderop belanden we in de vrolijke straattheatershow Fifi, van Het Wandelend Huis. Fifi en Camilla reizen de wereld rond met hun circusact. In de gezellige workshop Circus Factory leert jong en oud rijden op een eenwieler, koordlopen, bordje draaien, jongleren met ballen, ringen en kegels en nog veel meer. Wie is er een getalenteerde circusartiest in de dop?

 

Beeldentuin

In de Beeldentuin spelen tussen 11.00 en 16.15 uur diverse acts en zijn er dansoptredens. Twee nieuwsgierige jongens reizen in de 8+ voorstelling Willem Junior terug in de tijd en ontmoeten de jonge Willem van Oranje. We hebben allemaal van hem gehoord, maar wat weten we eigenlijk over hem? Ontdek het in deze energieke, humoristische voorstelling. De dansers van TopFit, Dance Centre en Scala uit Hoogeveen lossen elkaar af op ‘de vloer’. Ze geven demo’s van streetdance- en hiphopstijlen. Een energie-explosie. Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie bewijst dat een harmonieorkest alle genres muziek kan spelen. Deze middag brengt het concertorkest vooral lichte en herkenbare muziek. Een voorproefje van het Grand Gala Classique dat op 12 november aanstaande te beleven is in Theater De Tamboer. Die avond treedt het orkest samen op met musicalster René van Kooten en het klassiek pianoduo Martijn en Stefan Blaak. Het Scala strijkorkest van Hellen Hoorn, fluitiste Esmée de Haan en violiste Marilin Jonkman voert het publiek mee met klassieke muziek. De Musical Entertainment groep zingt favorieten uit het musicalrepertoire, zoals nummers uit Grease en The Greatest Showman. The Fortunate Sons geven een voorproefje van hun concert in De Tamboer op zaterdag 22 oktober. Centraal staat 50 jaar rock-‘n-roll met de allergrootste hits van Creedence Clearwater Revival.

Podium Museumlaantje

Een swingende aftrap van de zaterdag. Scala Big Band onder leiding van Gerard Gerrits trakteert op een selectie bekende nummers uit het jazzrepertoire. Solisten zijn zangeres Linda Molenkamp en saxofonist Wim Koopman. Hippe Gasten maakt met gierende gitaren en pompende drums rock voor kinderen. Welkom in de wereld van muzikale stunts, crowdsurfen en Koning van de dansvloer: Komkommermaarbij! Scala Musicalgroep Hoogeveen zingt de leukste liedjes uit Shrek de Musical.

Museumlaantje

In de tuin rondom het Museumlaantje zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur doorlopend leuke activiteiten. Ballonkunstenaar Jeroen van der Linden, bekend van het tv-programma Blow Up, verwondert met prachtige creaties. In Ruth’s Theaterhut genieten jonge kinderen van Het Pretkwartet in Dinoland. Dino verveelt zich, maar leert zijn fantasie te gebruiken. Wie de handen uit de mouwen wil steken kan terecht in Scala’s Vakantie Atelier, waar verf, kwasten, houtskool en klei klaarligt.  Ook altijd een succesnummer: de graffitiworkshop van de urban arts afdeling van Scala. Hoe leuk is het om met verfspuitbussen een kunstwerk te maken? In The Great Holiday Escape ervaar je hoe het is om vast te lopen in taal. Wie stapt de escape caravan binnen voor een mini-vakantie? Daarnaast kunnen jonge bezoekers op de foto met sprookjesfiguren, zich laten schminken en lekker stuiteren op het springkussen.

Hoofdstraat Noord

Hoofdstraat Noord wordt omgetoverd tot het Montmartre door Kunstroute Hoogeveen. Een veelzijdig gezelschap van kunstenaars presenteert schilderkunst, fotografie, textiel en andere beeldende kunst. Het publiek ziet de kunstenaars live aan het werk of kan zelf meedoen met vilten, een hoedje beschilderen en een minicursus tekentechniek.

Forumfoyer

Vanuit de Forumfoyer in De Tamboer starten drie intieme sessies van Tall Tales. Bezoekers zetten een koptelefoon op en gaan mee op ontdekkingstocht langs de fysieke en numerieke wereld. 411 – 411 – 31 – 31 – 411. Het ziet er nu nog uit als een algoritme, wachtwoord of een geheimzinnige wiskundige code, maar straks zorgt het voor een vernieuwde blik op de omgeving.

 

The HQ-6 Digital Experience

Tussen 14.00 en 17.00 uur welkom in Headquarter-6; HET Media Lab in Bibliotheek Hoogeveen. Maak een foto van jezelf of een vriend of vriendin in de Green Screen Studio en bewerk deze tot een indrukwekkend plaatje op de computers aan de Hexagon tafel. Plaats jezelf in een fictieve wereld met jouw favoriete personages uit series, films of games of duik in de VR-wereld om te kijken wat deze dimensie te bieden heeft. Daarnaast is er een Game corner waar je in gezelschap van mede-gamers kunt ontspannen met diverse games. Wie de tofste foto maakt en deze uploadt naar Instagram en de hashtags #hq6 #uitdagend gebruikt, maakt kans op een bol.com cadeaubon ter waarde van €50.

Avondprogramma Beeldentuin met Anneke van Giersbergen en Handsome Poets

U!TdagenD gaat ook in de avond door, met een sfeervol tuinconcert van Anneke van Giersbergen en Handsome Poets. Zangeres Anneke van Giersbergen beschikt over een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland. Als frontvrouw van The Gathering verwierf ze bekendheid, maar inmiddels is ze een begenadigd solo-artieste. Haar samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, Anathema, het IJslandse Árstíðir en BLØF bewijzen dat ze een muzikale kameleon is. In 2021 maakte ze veel indruk met haar deelname aan het populaire Beste Zangers. Op 7 januari komt ze met een ode aan Kate Bush naar De Tamboer. Tijdens dit tuinconcert geeft ze alvast een uniek voorproefje. Handsome Poets maken de balans na ruim tien jaar op. Iedereen herkent de eerste noten van hun single Sky on fire en kan de tune van de Olympische Spelen meezingen. De mannen speelden alle grote festivals plat: van Pinktot en Lowlands tot Concert at Sea en Vrienden van Amstel. Nu is het tijd voor de Beeldentuin in Hoogeveen. Met een heerlijke muzikaal feestje vormt Handsome Poets de perfecte afsluiter van U!TdagenD Hoogeveen.

The Time Machine Travellers Jonas & Friends
Deel dit bericht!

Geef een antwoord