Wijkagent die aanwezig was bij ongeval waarbij man uit Hoogeveen omkwam: Ik begrijp het niet….

Het is tegenwoordig normaal geworden dat mensen, niet beroepsmatig, bij ongevallen staan om te filmen en foto’s te maken en beelden gelijk delen op hun social media. Dit was ook het  geval was bij het ongeval met dodelijke afloop op de A28 deze week. Nog voordat naasten konden worden ingelicht stonden de filmpjes al op social media platforms.

 

Wijkagent Erwin Tiggelaar deed zijn verhaal op Instagram:

 

Waarom moeten wij ,

naast het verlenen van hulp aan iemand die in levensnood verkeerd, het creëren van een veilige werkplek op de rijksweg A28 voor alle andere hulpverleners, het in kaart brengen van de oorzaak van dit ernstige ongeval door ter plaatse getuigen te vinden en aan te horen,

Ook nog eens extra eenheden laten aansturen om filmende toeschouwers op de voor hun “eerste rang” (viaduct) weg te laten sturen omdat de ambulance medewerkers en de MMT arts bezig zijn met levensreddende handelingen??

Waarom rijden er lachende en filmende automobilisten, zeer traag voorbij het incident?

Het zou JOUW vader, moeder, kind, vriend of wat dan ook maar zijn! Wil jij dat, voordat wij het hebben kunnen vertellen zien op Social Media?

Denk aub na, heb dan iig nog respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden!

Gelukkig trof ik in de puinhopen van de camper ook een heldhaftig persoon die WEL de juiste dingen deed…. HULPVERLENEN!! Zijn maatje deed dat buiten de camper!

Die mannen verdienen alle lof en respect!

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord