Marcel Linthorst schiet Hoogeveen zaterdag naar finale

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag heeft zich verrassend geplaatst voor de finale van de Paviljoen Nijstad Cup. De ploeg van trainer Herman Schonewille versloeg tweedeklasser Achilles 1894 met 2-1. Marcel Linthorst scoorde in de slotfase de winnende treffer.

Het zit dit jaar qua omstandigheden niet echt mee tijdens het Offerein Voetbaltoernooi. Zaterdag was het bloedheet en woensdag kon er om half zeven niet worden afgetrapt omdat de velden blank stonden na een hoosbui. Uiteindelijk kon er met een half uur vertraging alsnog worden afgetrapt en werd er 2 x 40 minuten gespeeld.

Dreiging

In de beginfase kwam de meeste dreiging van de Assenaren. Met name Remy Klaassens liet zich gelden en raakte halverwege de eerste helft de lat. Hoogeveen kwam echter steeds beter in de wedstrijd en profiteerde vlak voor rust optimaal van een fout van doelman Morten Otto. De ervaren goalie werd onder druk gezet door Sander van Veen en bezweek uiteindelijk: 1-0.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet veel. Pas in het laatste deel kwam Hoogeveen meer onder druk te staan. Eerst werd een treffer van Mart Oosting nog afgekeurd, waarna uiteindelijk opnieuw een keepersblunder tot een treffer leidde. Sylvan Kriekjes trapte over de bal heen, waarna Michael Boersma het cadeautje gretig uitpakte.

Beslissing

Penalty’s leken de beslissing te moeten brengen. Daar dacht Marcel Linthorst echter anders over. De routinier was eerst gewisseld, maar moest wegens een blessure toch weer invallen. Het maakte het des te mooier dat juist hij in de slotminuut de winnende treffer maakte.

Finale

Zaterdag speelt Hoogeveen om 19.00 uur de finale. Tegenstander is dan tweedeklasser Dalen. De ploeg van trainer Michel Kerkdijk speelde met 3-3 gelijk tegen DVC Dedemsvaart, maar won net als in de eerste ronde opnieuw na strafschoppen.

Hoogeveen zaterdag – Achilles 1894: 2-1. Scoreverloop: 38e Sander van Veen 1-0, 71e Michael Boersma 1-1, 82e Marcel Linthorst 2-1. Scheidsrechter: Ferry Hooge. Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman – Foto’s: Tijn Jutstra