MTB Open damtoernooi losgebarsten

Hoogeveen – Maandag is de negende editie van het prestigieuze Mijnheer Truck Banden Open van start gegaan met aansluitend de eerste ronde. Tot en met zaterdag gaan liefst 96 deelnemers met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel in wijkcentrum ‘Het Knooppunt’ te Hoogeveen.

De kampioen van vorig jaar, Auke Scholma, geeft ook dit jaar acte de présence. Hij ondervindt op papier de grootste tegenstand van Wouter Sipma, Kameroener Jean-Marc Ndjofang, Senegalees Ndiaga Samb en nieuw in het veld, Michiel Kroesbergen, de grote creatieveling. Naast het reguliere damtoernooi spelen ook acht regionale jeugdbeloftes een eigen toernooi

.
De Afrikaanse grootmeester NDiaga Samb is van het kwintet kanshebbers de enige persoon die een valse start beleefde. Aike Smid, in Drenthe bekend om zijn zeer sterke tegenspel tegen topspelers, speelde ogenschijnlijk gemakkelijk een ietwat nadelige stelling naar een gecomponeerde puntendeling. Sipma, Ndjofang, Samb en Kroesbergen hadden weinig moeite om hun partijen naar de winsthaven te voeren.
Ook een goede start beleefden de Hoogeveense leden Nick Waterink, Bé Eggens, Gert Bosker, toernooiorganisator Maarten Wichgers en de net aangetrokken Belgische speler Keita Desmet.
In het jeugdtoernooi deden Janick Lanting en Demi Peters uit Winschoten de beste zaken door hun partijen in winst om te zetten. De Hoogeveners Arthur Schep, Elise Schouten en Charell Schuller begonnen met een puntendeling. Youngster Siebe Kortleven verloor met een damcombinatie.
Vandaag vinden de tweede en derde ronde plaats. Dat wordt voor velen maar liefst acht uur dammen. De eerste dagronde start om 09:30 uur en de tweede dagronde zal direct aansluitend, omstreeks 15.00 uur, plaatshebben.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Mijnheer Truckbanden, Gemeente Hoogeveen, Betaal Garant Nederland, Debetsaldo & Creditsaldo, Bouw-en klusbedrijf Louis, Veen Treen, Bruins Administratie, 24-7 Admin, Eye-T Webdesign, Jeager & Quildt, Kreeft Betonrenovatie, PrintJob en HDC Hoogeveen.
Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.damclubhoogeveen.nl/toernooien. Hier komen uitslagen, partijen, verslagen en foto’s op te staan.

Verslag en foto: Michel Stempher . Op de foto: Auke Scholma (links) tegen Hoogevener Wouter Sosef

Geef een reactie