Sport

Besher Mousa pakt zilver op Open NK Jeugdschaken

Hoogeveen – Het 8-jarige Hoogeveense schaaktalent Besher Mousa is de afgelopen week tweede geworden op het Open NK voor jeugdschakers in Enschede. Ook Hugo Roeten van Schaakclub Hoogeveen deed mee. Met meerdere winstpartijen liet hij zien het afgelopen jaar veel geleerd te hebben.

 

Het ONJK is een van de grootste jeugdschaaktoernooien over meerdere dagen in Europa. Besher had tijdens het toernooi tegenstanders uit Frankrijk, Duitsland, België en natuurlijk Nederland. Aan het begin van de laatste dag deed Besher nog volop mee in de strijd om de hoofdprijs. Twee nederlagen leken de feestvreugde te bederven, maar Besher wist in de laatste ronde alles uit de kast te halen en te winnen. Deze overwinning leverde hem een mooie tweede plek op in het eindklassement.

 

Hugo Roeten deed ook mee aan het toernooi. Hoewel hij niet in de prijzen viel liet hij toch zijn het afgelopen seizoen veel geleerd te hebben. Hij wist vier wedstrijden te winnen. Ook maakte Hugo het de kampioen van België zeer moeilijk.

 

Foto

Besher Mousa en Hugo Roeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen