Hoogeveen zaterdag verslaat ZZVV tijdens Paviljoen Nijstad Cup

HOOGEVEEN – Tijdens de slotdag van de competitie stonden Hoogeveen zaterdag en ZZVV tegenover elkaar en zaterdag was dit bij de start van de voorbereiding opnieuw het geval. Het lot had beide ploegen gekoppeld tijdens de 1e ronde van de Paviljoen Nijstad Cup. Hoogeveen kwam zaterdag uiteindelijk als winnaar uit de strijd.

Met name voor Herman Schonewille en Marlon Kruis was het een bijzonder duel. Het nieuwe trainersduo van Hoogeveen stond vorig seizoen immers nog aan het roer bij ZZVV. Het duo gaat in eerste instantie aan de slag met een brede selectie waarbij iedereen de kans krijgt om zich in de voorbereiding te bewijzen.

Ook ZZVV-trainer Hans Slender beschikt over een kwalitatief brede selectie al was daar zaterdag nog geen sprake van. Een groot aantal spelers ontbrak nog, waardoor het puzzelen was voor de Hoogevener. Wel zag hij zijn ploeg halverwege de 1e helft op voorsprong komen. Op aangeven van Max Bosscher kreeg Sven Cazemier vrije doorgang en die gaf doelman Raymon Slot het nakijken.

Afgekeurde treffer

Echt gevaarlijk werd de ploeg uit Zuidwolde daarna lange tijd niet meer. Hoogeveen was veelvuldig in balbezit en werd via Kevin Kerssies twee keer gevaarlijk. Vlak voor rust leek Eduard Kobes te profiteren van een slippertje van doelman Jelle Verburg, maar zag zijn treffer worden afgekeurd door scheidsrechter Ferry Hooge. Uit de beelden van Hoogeveen TV bleek achteraf dat dit ten onrechte was.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en na bijna een uur viel alsnog de verdiende gelijkmaker. De van De Weide teruggekeerde Zifyon Djababoe bediende Kevin Kerssies. Die bleef koel en liet doelman Verburg kansloos.

Dreigender

Na de gelijkmaker herpakte ZZVV zich en werd het steeds dreigender. Padding en Cazemier waren dichtbij een treffer. Die viel tien minuten voor tijd echter aan de andere kant. Thomas Penninkhof rommelde zich langs zijn directe tegenstander en joeg de bal hard in de touwen. Het was meteen de beslissende treffer.

Woensdag vervolg

Hoogeveen zaterdag speelt woensdagavond om 18.30 uur voor een plek in de finale tegen tweedeklasser Achilles 1894, dat HZVV 2 met 0-4 versloeg. Een mooie opmaat richting de kraker die Hoogeveen zondag dezelfde avond speelt tegen HZVV om 20.15 uur. ZZVV strijdt verder om de 5e t/m 8e plek en neemt het om 18.30 uur op tegen HZVV 2.

Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman – Foto’s: Tijn Jutstra