Amusement

Trappen, Happen & Stappen: Speciale dag voor kinderen en scootmobielers

Hoogeveen: Op 28, 29, 30 en 31 augustus, de laatste week van de schoolvakantie, vindt in Hoogeveen de derde editie plaats van het fietsevenement Trappen, Happen en Stappen. Dit jaar met een route op woensdag waar extra aandacht is voor de kinderen en op donderdag een route die geschikt is voor scootmobielers.

‘We hebben met medewerking van heel veel partijen weer een gezellig programma kunnen samenstellen’, aldus Monique Huizenga van Niquell en organisator van het evenement. Om het evenement toegankelijk te maken voor een breed publiek en voor jong en oud is er voor gezorgd dat op donderdag de route geschikt is voor scootmobielers en er op woensdag extra aandacht is voor de kinderen

Route geschikt voor Scootmobiel
De route is geschikt voor deelnemers die gebruik maken van vervoermiddelen als een scootmobiel maar uiteraard ook voor andere bredere vervoermiddelen als een rolstoel en driewielers. Er is een mooie samenwerking ontstaan met Steenbergen Mobiel die aanwezig is bij de start maar ook onderweg pechhulp kan verlenen. De deelnemers moeten natuurlijk wel zelf zorgen voor een volle accu bij vertrek.

Speciale dag voor de kinderen
Eigenlijk is het leuk om de hele week mee te fietsen met de kinderen maar wij vonden toch dat de kinderen extra in het zonnetje gezet mogen worden. Hoe leuk is het om samen met je kinderen of met de kleinkinderen een heerlijke dag te fietsen en onderweg ontzettend leuke dingen te kunnen doen. Deze dag staat bol van creatieve, sportieve, leuke activiteiten in de natuur en water. We proberen zelf een leuk fotomoment te regelen met de Hi-Man van Hoogeveen. Kinderen die meedoen krijgen een eigen stempelkaart waarmee ze als afsluiting gratis toegang krijgen bij de Kidsspeeldag bij wijkgebouw de Weideblik en op een later moment nog een heerlijk ijsje kunnen halen bij Toscana in Hoogeveen. De organisatie kijkt uit naar alle blije gezichten van zowel de kinderen als de ouders.

Fietsen en genieten
Trappen, Happen en Stappen wordt dit jaar voor de 3e keer georganiseerd en is een fietsevenement waaraan een breed publiek kan deelnemen. Op 28, 29, 30 en 31 augustus zijn er elke dag routes van 30 en 40 kilometer beschikbaar en naast het fietsen kunnen de deelnemers langs de routes en bij de finish meedoen aan sportieve en creatieve activiteiten en genieten van muziek, vermaak en lekkere kleine hapjes. Meedoen kan één, twee, drie of vier dagen. Tot en met vrijdag 17 augustus zijn de dagtickets (€1,- korting) en weektickets (€ 2,50 korting) verkrijgbaar bij Punt H in Hoogeveen (naast de Tamboer). Na 17 augustus kunt u de tickets nog online bestellen via de website www.trappenhappenstappen.nl en zijn tickets ook op de maandag voorafgaand tussen 14.00 en 17.00 uur en de dagen zelf vanaf 09.00 uur verkrijgbaar bij de startlocatie, Het Activum.

Geef een reactie