Gezondheid

Yoga Studio Yoga-Alles bestaat 1 jaar! 

Hoogeveen – Een jaar geleden opende Jeanine Niemendal aan de Stephensonstraat 8 in Hoogeveen een nieuwe Yoga Studio. ‘Yoga-Alles’. Inmiddels zijn er 4 vaste lessen op de donderdag en vrijdag en regelmatig speciale thema gerelateerde XL-lessen en workshops in het weekend. Daarnaast zijn er ook lessen voor speciale doelgroepen zoals senioren en zwangeren.

 

Jeanine: “Iedereen is welkom. Of je nu elke week een vaste les komt volgen, elders al Yoga volgt en bij mij wilt komen verdiepen tijdens een workshop of gewoon af en toe een losse les neemt. Alles kan. Omdat het mijn eigen ruimte is ben ik heel flexibel. Ook om privélessen te geven of andere Yoga gerelateerde lessen en activiteiten aan te bieden.`

Zo werkte ze al samen met de Hoogeveense voetreflex therapeute Sonja Oosterman voor een speciale ‘voeten les’ en nodigde ze klankschaal speelster Gedy Sleurink uit om de  Yin Yoga workshop muzikaal te omlijsten. De van oorsprong Drentse Yoga docent Romy Woldring uit Vleuten gaf een workshop Chakra Yoga. Ook werkte ik samen met Moeders van Hoogeveen. Jeanine gaf een pro-deo les aan jonge moeders en ving hun kinderen op in haar huis naast de studio.

 

Jeanine. “Ik hoop dat er in de toekomst nog meer ruimte komt voor dergelijke initiatieven. Iedereen met een leuk idee voor de studio is welkom om dat met mij te komen delen. Zolang het klikt en binnen het concept van Yoga-Alles past, Ik bruis van de ideeën, maar spar ook graag met anderen. Yoga gaat tenslotte om verbinding.. ”.

 

Jeanine heeft ruim 60 deelnemers in haar bestand staan. Het verbaast haar dat het zo goed loopt. “Ik had gedacht dat Hoogeveen misschien een iets langere aanlooptijd nodig zou hebben. Maar gelukkig gaat het hartstikke goed. Daar ben ik heel blij mee. Maar er kunnen er altijd meer bij!

Sommige deelnemers  komen trouw elke week. Anderen volgen alleen de Workshops.

Jeanine: “Ik heb veel deelnemers die in de zorg werken. Voor hen is de afgelopen twee jaar natuurlijk ontzettend zwaar geweest. Ik ben blij een steentje te kunnen bijdragen aan hun welzijn door ze een mooie Yoga les te kunnen geven. En omdat je bij mij op flexibele momenten lessen kunt volgen, is een wisselend werkrooster voor de deelnemers geen probleem.

 

Yoga voor speciale doelgroepen

Wat Jeanine met name prettig vind in vergelijking met de Randstad, waar ze ook nog les geeft, is de mentaliteit van de Drenten. Mensen zijn hier heel trouw. Daarmee creëer je snel een band met de deelnemers. En zij ook met elkaar. De lessen zijn heel ontspannen en gezellig hierdoor. Dat laatste (sociale) aspect wil ze ook graag meegeven aan de speciale  doelgroepen waar ze Yoga aan geeft. Op donderdagochtend geeft ze Stoel Yoga voor mensen die (eventueel tijdelijk) niet met de reguliere lessen mee kunnen doen. “Denk hierbij aan ouderen maar ook mensen die herstellend zijn. Bij Stoel Yoga doen we zoveel mogelijk alle gewone Yoga houdingen maar dan aangepast aan de stoel. Bij zwangerschapsyoga gaat het niet alleen om het bekrachtigen van het lichaam en jezelf klaar maken voor de bevalling en de tijd daarna, het is ook een moment om te sparren met mede zwangeren.”

De zwangerschapsyoga start weer op 2 september. Voor beide doelgroepen is in de eerste week een gratis proefles bij te wonen.

 

Jeanine geeft naast stoel- en zwangerschapsyoga diverse vormen Yoga zoals het dynamische Vinyasa Yoga, het technische Hatha Yoga, het rustige Yin Yoga en het ontspannen en stress verlagende Restorative Yoga. Op 7 oktober start er weer een 6-weekse beginnerscursus op de vrijdagavond om de week.

 

 “Ik merk dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar Yoga maar men verontschuldigt zich vaak dat men niet lenig genoeg of spiritueel genoeg is. Dat is ontzettend jammer want Yoga is voor iedereen. Voor ieder lichaamstype niveau en/of leeftijd. Voor iedereen is er iets unieks uit te halen.

 

Jeanine: Ik vind het leuk om elke speciale gelegenheid te vieren. Yoga-Alles heeft eigenlijk geen officiële startdatum maar 1 september is een mooie datum om aan te houden. Op 2 en 3 september mag iedereen daarom alle lessen gratis komen bijwonen.

Voor meer info kijk op de website, of stuur een mail. Aanmelden voor lessen en workshops kan via MomoYoga:

 

info@yoga-alles.nl

www.yoga-alles.nl

www.momoyoga.com/yoga-alles

Geef een reactie