Hoogeveen verliest eerste duel AH Offerein Bokaal

HOOGEVEEN – Hoogeveen is de het toernooi om de AH Offerein Bokaal gestart met een nederlaag tegen FC Emmen O21. De beloften van de eredivisionist waren met 2-3 te sterk. Komende woensdag speelt Hoogeveen de kraker tegen HZVV.

Na afloop werd er weinig gesproken over de sportieve prestaties. De andere wedstrijd tussen HZVV en Be Quick 1887 werd namelijk na vijf minuten definitief gestaakt. Be Quick-aanvoerder Mark Versteegen raakte na een ongelukkige botsing ernstig geblesseerd en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De wedstrijd wordt niet ingehaald. De organisatie heeft inmiddels een formule bedacht, waardoor er woensdag wel een winnaar komt. Alle vier ploegen maken daarbij nog kans op de eindzege.  Klik hier voor de wijze waarop er tot een winnaar wordt gekomen. HZVV speelt dan tegen Hoogeveen en Be Quick 1887 tegen FC Emmen.

Trainer

Nico Haak was dinsdagavond niet actief als trainer van Hoogeveen, maar als trainer van FC Emmen. Rudie Pol en Martijn Berger namen de honneurs waar bij Hoogeveen. De oud-spits van HHC Hardenberg loopt dit jaar stage bij Hoogeveen.
Hoogeveen is nog geen week in voorbereiding en dat was dinsdagavond te zien. Het verschil tussen de fitte en talentvolle Emmenaren was bij vlagen groot. Hoogeveen had dan ook moeite het tempo bij te benen en de roodwitten combineerden er bij vlagen lustig op los. Dominik Velecky opende na elf minuten de score. Hoogeveen was vervolgens via Jim Veltmaat en Noah Schuurman ook dreigend, maar moest uiteindelijk toezien hoe Cesar Martinez tien minuten voor rust op de goede plek stond om een voorzet van Giovarny Sluiter binnen te werken.
Vlak daarna veroorzaakte Jim Veltmaat een strafschop, waarna doelman Stan Meekhof kansloos was op de inzet van Jan Quispel.

Visitekaartje

In de tweede helft kwamen Sil Kuurman en doelman Renzo Hemmes in de ploeg. Beiden gaven duidelijk hun visitekaartje af. Emmen bleef de betere ploeg, maar de van De Weide overgekomen doelman hield zijn ploeg meerdere malen op de been. Aan de andere kant was het Sil Kuurman die in de slotfase de spanning nog weer terugbracht. In de 79e minuut was hij alert op een door de doelman niet goed verwerkte inzet van Jamai Kriekjes en vlak voor tijd scoorde het zijn tweede treffer op aangeven van Jim Veltmaat. Meer zat er echter niet in en dat zou ook teveel van het goede zijn geweest.

Mooi moment

Mooi moment was ook de rentree van Emil Bijlsma. Na ruim negen maanden maakte hij na een zware blessure zijn rentree. Na een lange revalidatie is het nu de bedoeling weer speelminuten te maken. Dinsdagavond waren dat er tien, waarin hij bijna ook nog scoorde.

Paviljoen Nijstad Cup

Het Offerein Voetbaltoernooi gaat zaterdag verder met de Paviljoen Nijstad Cup. Om 17.00 uur staan dan de wedstrijden De Weide – DVC Dedemsvaart en LTC – Dalen op het programma en om 19.00 uur worden de wedstrijden Hoogeveen zaterdag – ZZVV en HZVV 2 – Achilles 1894 gespeeld.

Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman – Foto’s: Martin van Dijk & Tijn Jutstra