Afrikaloop 2022

Drenthe – Het duurt nog even maar in de herfstvakantie van Noord Nederland wordt dit jaar voor de 17e keer de Afrikaloop georganiseerd.

Het is een uniek zevendaags wandelevenement in Nederland met prachtige routes door Drenthe.
Zoekt u een uitdaging of een teambuildingsactiviteit of gewoon ontspanning? Dan is dit een kans: zeven dagen wandelen in Drenthe. Vier dagen, drie of zelfs één dag mag ook. Het is de enige zevendaagse georganiseerde wandeltocht in Nederland, dat maakt de Afrikaloop uniek. Dagelijks is er keuze uit 4 etappes van 10, 15, 25 en 35 km. De start en finish is elke dag vanuit een ander dorp of andere plaats. Dit is in, respectievelijk de 7 opeenvolgende plaatsen. De eerste dag in Hoogeveen, daarna vervolgens in De Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse, Echten. Het wandelevenement vindt plaats in de herfstvakantie regio noord Nederland van 15 tot met 21 oktober 2022. De Afrikaloop is aangesloten bij de wandelbond SGWB.

 

Deelname
De wandelaar kiest zelf hoeveel dagen en hoeveel kilometer wordt gewandeld. Wanneer de gehele week wordt gewandeld, legt de wandelaar een traject af tussen de 70 en 250 kilometer. Op elke route zijn onderweg pauzeplaatsen met toilet en er is gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Ondertussen geniet de wandelaar van de noordelijke gastvrijheid. Bij alles worden de, op dat moment geldende regels betreffende COVID-19 in acht genomen. In verband met deze regels worden er ook dit jaar door de AMS geen overnachtingen in de dorpen verzorgd.
Toch is er een mogelijkheid om te overnachten. Minicamping Schonewille in Nieuweroord heeft zijn hulp aangeboden. Een plaats van rust, ruimte en veel natuur. De camping ligt niet ver van de startplaatsen waar de Afrikaloop dagelijks begint en eindigt. Tegen een bedrag van € 20,00 per overnachting kunt u een staanplaats boeken, ongeacht het aantal personen. U zorgt zelf voor bijvoorbeeld een caravan, tent of camper. Dit bedrag, evenals het inschrijfgeld voor het wandelen, komt geheel ten goede aan de kinderen in nood in Kenia, waarvoor de Afrikaloop wordt georganiseerd. De gezellige sfeer, de goede verzorging en het enthousiasme van de vrijwilligers zijn onveranderd en zij zien naar u uit.
Voor meer info: http://www.andreasmanna.org/afrikaloop-2022

Deel dit bericht!

Geef een antwoord